Miksi vain toiset saavat säilyttää nimensä?

Keski-Suomen lääninhallituksen entisen kiinteistön nimeä Wanha Lääni on ehdotettu muutettavaksi uutta toimintaa vastaavaksi (Ksml 23.5.). Ehdotusta on vastustanut muun muassa Keski-Suomen museon intendentti Erkki Fredrikson perustellen asiaa historiallisten seikkojen tuhoamisella.

Sellaisestahan Jyväskylässä on jo kokemusta, kun entinen Jyväskylän Tyttölyseo muuttui peruskouluksi lukioineen 1970-luvulla ja nimi vaihdettiin mitäänsanomattomiksi Voionmaan kouluksi ja lukioksi.

Monista yrityksistä huolimatta asia ei tunnu olevan korjattavissa, vaikka tämä alkuperäisrakennuksessa uudella nimellä jatkanut tyttökoulu juhlii 150-vuotista taivaltaan ensi vuonna.

Miksi jotkut rakennukset, muun muassa Cygnaeuksen koulu, saavat säilyttää nimensä seinällään, vaikka toiminnat muuttuvat, mutta tämä koulu ei?

Saman säilyttämisperiaatteen tulisi päteä kaikkiin muihinkin muutoksen alaisiin kohteisiin niin Lääninhallituksen tapauksessa kuin myös tulevassa Jyväskylän Lyseon rakennuksessa sen lakattua toimimasta kouluna.

Jyväskylän Tyttölyseosta kertova nimikyltti olisi saatava nykyisen Voionmaan kiinteistön seinään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.