Milloin Virpi tulee Pylkön hiihtoihin?

Nyt se vihdoin alkaa. Saamme jännätä Suomen tyttöjä ja poikia MM-hiihdoissa. Suomen kansa toivoo kaksoisvoittoa naisten hiihdosta. Kultaa ja kunniaa!

Television ansiosta saamme seurata tulevat arvokisat suorana, ja myös pitkin talvea maajoukkuehiihtäjiemme lähes kaikki kilpailut mc-cupeissa, joita riittää marraskuusta aina kevääseen, Holmenkollenille saakka.

Nykyisin huippuhiihtäjiemme talvi on niin kiireinen (mc-kisat, Tour de Ski), että kansalliset hiihtokisat ovat unohtuneet jo kauan sitten - ja vähän pakostakin. Tour de Ski sotkee myös maakuntaviestiä ja SM-hiihtoja.

Harmi, sillä monet muistavat maakunnassamme Ruupon, Harsunkankaan, Mahlun, Pylkön jne... 60. Pylkön juhlahiihtojen alla (tulevana sunnuntaina) kuuluttaja Matti Syrjälä harmitteli, että perinteikkäät hiihdot eivät enää kiinnosta mediaa eikä yleisöä.

Kyllä menneitä hiihtovuosia tulee monella ikävä! Muistan, kun Helena Takalo hiihti 1970-luvulla Harsunkankaan hiihdoissa. Oli se unohtumaton kokemus pienelle pojalle nähdä olympiavoittaja Keski-Suomen laduilla, oma hiihto ladulla unohtui kokonaan.

Jos Yrittävä saisi joskus Virpi Kuitusen kiertämään kuuluisaa peltolenkkiä, luulen että Pylkönmäen koulun iloisilla ja ahkerilla ravintolatyöntekijöillä riittäisi puuhaa koko päiväksi. Lisäksi ladulla nähtäisiin runsaasti tulevia Kuitusia.

Muistakaa myös MM-hiihtojen lomassa käydä ladulla. Lumiset järvienselät antavat siihen nyt oivan mahdollisuuden!

ARTO HYYTIÄINEN Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.