Ministereiden olisi jo pitänyt toimia!

Kummastuttaa suuresti tämä nykyisen hallituksen toiminta jälleen. Paljon pahaa täytyy tapahtua, ennen kuin hallitus ja sen ministerit tulevat ulos lausuntoineen ja toimineen. Yleensä ehkä tarkoituksellisesti niin myöhään, ettei mikään enää auta. Sitten vain valitellaan, vaikka valta olisi ollut vaikuttaa ajoissa!

Esimerkkejä olisi kymmenittäin. Nyt käsillä on maakuntien lentojen loppuminen Jyväskylästä, Porista ja Seinäjoelta. Porista ja Seinäjoelta ne loppuvat kokonaan Finncomin lopettamisen myötä, Jyväskylään jäisi vaivaiset kaksi Finnairin vuoroa.

Mitä tekee hallitus? Pääministeri Kiviniemi ei halunnut vielä sunnuntaina lausua asiasta! Ei halunnut? Eikö osannut? Kun ei ajoissa puututa, ei ole enää paljon tehtävissä. Liikenneministeri ehdottelee nyt sitten varovaisesti, että vähän valtion tukeakin voisi tulla. Hyvänen aika! Valtion tuki olisi pitänyt olla jo ajat sitten.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Häkämies kuten myös liikenneministeri Vehviläinen ovat vastaanottaneet Keski-Suomen kansanedustajien huolen lentojen loppumisesta, mutta tulokset heidän toimiensa osalta ovat heikot, kuten näemme nykytilanteesta.

Toivon nyt totisesti, että hallitus kokoontuu neuvonpitoon ja tekee tarvittavat ratkaisut maakuntien lentojen jatkumisen turvaamiseksi. Jyväskylän kaupunki, Kauppakamari, Jykes ja Keski-Suomen liitto ovat tehneet voitavansa. Nyt on Suomen hallituksen vuoro. Onko vastavalitusta päämisteristä kantamaan tämä vastuu? Epäilyttää suuresti, ikävä kyllä.

TUULA PELTONEN kansanedustaja (sd.) Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

Lyhyet

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.