Minne menet, Jykes?

Kaupunginhallitus sai valmiiksi budjettiesityksensä vuodelle 2015. Siitä annetussa tiedotteessa todetaan mm: ”Konsernihallintoon perustetaan elinkeinoyksikkö, joka vastaa elinkeinopolitiikan koordinoinnista ja ohjauksesta, strategisista kaupunkikehityshankkeista sekä työllisyyspalveluista.”

Tähän saakka tuota sarkaa – työllisyyspalveluja lukuunottamatta – on kyntänyt Jykes Oy, kaupungin, Laukaan, Muuramen ja Uuraisten yhteinen yhtiö. Jääkö se nyt vaille tehtävää?

Jykesin kyljessä on lisäksi toiminut Jykes Kiinteistöt Oy ja Jyväskylä Innovation Oy. Viimeksimainittu tosin ajettiin alas ja koko henkilöstö irtisanottiin Jykesin kanssa tehdyn määräaikaisen sopimuksen päätyttyä viime vuoden kesällä.

Mielestäni Jykes-sopimus ei ole yksinkertaisesti irtisanottavissa eikä sille rinnakkaisen oman elinkeinoyksikön perustaminen mielekäs. Jykesiin on muodostunut sen olemassaolon lähes 20 vuoden aikana niin paljon osaamista ja kontakteja ettei sitä pääomaa kannata heittää hukkaan. Lisäksi Jykes Kiinteistöihin liittyy tuore luottotappioriski, jonka jakautumisesta pitäisi päästä sopimukseen.

Vuoteen 2020 saakka ulottuvan Elinkeinopoliitisen yhteistyön organisointi ja toimintamallin mukaan ”Jykesin ja Jykes Kiinteistöjen yhteisiä palvelukonsepteja kehitetään aktiivisesti...”. Lausuma näyttäisi viittaavan siihen, että Jykes ja Jykes Kiinteistöt jatkavat entiseen tapaansa.

Mutta tuo tarkoittaisi sille rinnakkaisen elinkeinoyksikön perustamista. Ja minä kun uskoin tavoitteena olleen päällekkäisyyksien purkamisen. Olinko siis väärässä?

Jorma Uski

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

Sateenkaariliike vahingoittaa

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.