Missä arvot, kunnioitus ja rehelliset ihmiset?

Viime päivien meno on ollut aikamoista ihmisarvon alentamista ja ahneuden esilletuomista.

Moraalinen konkurssi on menossa tässä onnellisuuden maassa, kuten Jari Sarasvuo sanoi televisiossa. Mutta miksi eivät papit, piispat, filosofit ole kommentoimassa tätä tilannetta? Entä missä luuraa presidentti, maamme arvojohtaja?

Miksi tässä maailman onnellisimmassa maassa puhutaan ihmisroskasta, rikkaruohoista ja Orpon desimaaleista, kun kyse on vähempiosaisista ihmisistä?

Kaikkien näiden käsitteiden takana ovat ihmiset, joiden elämä ei ole mennyt kuten Strömsössä. Miksi johtajat ja useat poliitikot voivat valehdella meille kansalaisille sen minkä ehtivät?

Nämä kysymykset heräävät, kun seuraa maailman menoa.

Miksi Esperin ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni saa lähteä ilman mitään rangaistusta? Hänellä on ollut vastuu hoivakotien johdosta. Siihen on liittynyt sellaista toimintaa, josta pitää seurata rangaistus.

Vanhuus pelottaa meitä monia. Nämä vanhuksiin kohdistuneet laiminlyönnit näkyvät myös kotona olevien vanhusten elämässä.

Vanhuksia petetään ja heiltä huijataan rahaa. Omakohtainen kokemukseni liittyy toisella paikkakunnalla Suomessa asuneen 94-vuotiaan tätini elämään, kun vapaaehtoisena avustajana hänellä oli seurakunnan johtava diakoni ja tämän mies.

Tätini pyysi minua apuun, kun hänen tililtään alkoi mennä joka kuukausi yli 1 000 euroa rahaa ja sen lisäksi vielä pankkikortilla tehtiin ostoksia. Selvitettyäni tätä rahankäyttöä ilmeni, että seurakunnan johtava diakoni oli ostellut pankkikortilla toppatakkeja, tukan värjäysaineita, rintaliivit, useita kuhafileitä ja perhe oli käynyt useasti syömässä ravintolassa grilliruokia ja muita herkkuja.

Tein rikosilmoituksen.

Todettiin, että maksuvälinepetos oli tapahtunut, mutta se oli kahdessa vuodessa vanhentunut. Joten seurakunta ei reagoinut mitenkään, ei myöskään hiippakunnan piispa.

Kyseinen diakoni toimii edelleen virassaan ja seurakunnan kirkkoherra ei moiti tällaista toimintaa, koska se ei kuulema ole tapahtunut työajalla. Tämän johdosta ilmoitin piispalle eroavani kirkosta, mutta en Jumalasta.

Raha on kaiken mittana. Kaikki mitataan rahassa ja voittoina. Sitten ihmetellään, miten kansa ei lisäänny.

Kuka hullu haluaa tällaiseen maahan ja maailmaan tehdä lapsia? Ei ole tulevaisuutta, joka houkuttelisi.

Puhuisi edes joku päättäjistä ja johtohenkilöistä oikeudenmukaisuudesta, toisen kunnioittamisesta, ahneuden vastustamisesta, toisen auttamisesta ja vähempiosaisten huolehtimisesta. Se ei saa kuitenkaan jäädä pelkästään puhumisen ja kehottamisen tasolle, vaan tämän pitää näkyä myös käytännön toiminnassa.

Pirkko Karvonen

Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.