Missä maakunnan ministerien näytöt viime vuosilta?

Keski-Suomi syöksähti viime vuonna työttömyystilastossa koko maan TE-keskusalueiden joukossa toiseksi pahimmaksi, huikeat 23 000 ihmistä ja 17,9%. Vain Kainuun työttömyys on Keski-Suomea suurempi.

Keski-Suomesta oli vuosina 2010–14 kaksi ministeriä. Elinkeinoministerinä kesään 2011 asti Mauri Pekkarinen, kesk, ja ensin opetus- ja sitten kunta- ja hallintoministerinä ja lopulta myös liikenneministerinä Henna Virkkunen, kok. Vuodesta 2013 alkaen peruspalveluministerinä on toiminut Susanna Huovinen, sd.

Vuodesta 2011 alkaen edelleen työministerinä on Lauri Ihalainen, sd. Hän on pihtiputaalainen, joskin vuosikymmeniä asunut pääkaupunkiseudulla. Nyt hän on kansanedustajaehdokkaana Keski-Suomessa. Ilmeisesti hän yrittää saada pohjoisen Keski-Suomen äänet. Siellä työttöminä on lähes neljäsosa työvoimasta.

Kuvatulla ministerimiehityksellä olisivat keskisuomalaiset voineet odottaa parempaa kohtelua kuin mitä olemme saaneet. Missä näytöt Keski-Suomen puolesta, Pekkarinen, Virkkunen, Huovinen ja Ihalainen? Kaikki edustatte vanhaa valtapuoluetta, keskustaa, kokoomusta ja SDP:tä.

Keski-Suomi on menettänyt kymmenessä vuodessa lähes kaikki valtion aluehallinnon toimipisteet. Maakuntaa ”hallitaan” Vaasasta, Kuopiosta ja Tampereelta. Olemme reuna-aluetta, jonka asukkaat alkavat kokea olevansa toisen luokan väkeä. Tie- ym. rahoituksen ohjaaminen Keski-Suomen ulkopuolelle jo 10 vuoden ajan vain vahvistaa keskisuomalaisten syrjityksi tulemisen tunnetta. Tunne ei valitettavasti ole väärä.

Äänestäjät voivat tehdä johtopäätöksensä. Valta on heillä huhtikuussa! On muutoksen aika!

Toimi Kankaanniemi

kansanedustajaehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.