Missä rippikoululaisten vanhemmat olivat?

Olin viime sunnuntaina Vaajakosken kirkossa alueseurakunnan rippikoulusunnuntaissa oman nuoreni kanssa. Järkytys valtasi taas mielen ja huoli nuorten käyttäytymisestä.

Nuoret ilmoitetaan yhdessä vanhempien kanssa vapaaehtoiseen rippikouluun. Nuoret tulevat yksin ilman vanhempia rippikoulusunnuntaihin, joka aloittaa rippikoulun.

Kyllä nostan papille hattua hermojen venyttämisestä, maltillisesta ojentamisesta ja jaksamisesta. Kiitos!

Mutta missä olivat nuorten vanhemmat? Miksi vanhemmat lähetetystä kutsusta huolimatta eivät tule paikalle ja ole osa nuoren rippikoulun aloitusta? Kuinka kodeissa kasvatetaan nuorisoa käyttäytymään?

Lakin ja pipon pois ottaminen sisällä ei onnistu, toisen kunnioittamisesta puhumattakaan. Porukalla hälistään ja häiritään kirkossa jumalanpalveluksen aikana. Onko kirkko niin pelottava ja vieras paikka, että pelko kätketään huonon käytöksen alle, jotta kaverit eivät huomaisi ettei osata käyttäytyä ja olla hiljaa.

Ottakaa vanhemmat osaa nuorenne elämään ja puuttukaa huonoon käytökseen, neuvokaa nuori kuinka käyttäydytään toisia ihmisiä kohtaan kunnioittavasti kirkossa ja muuallakin!

Ja nuoret antakaa huonosti käyttäytyvien kavereiden ymmärtää, että huono käytös ei ole huvittavaa ja hyväksyttävää. Huonosti käyttäytyvien nuorten kustannuksella koko sakki leimataan huonosti käyttäytyviksi nuoriksi.

Satu Huhtala

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

Sateenkaariliike vahingoittaa

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.