Mistä meille uusi poliittinen koti?

Meitä on paljon, saneerausten, kehitysohjelmien ja tehostamistoimien vuoksi työnsä menettäneitä. Jopa kokonaisia tuotantolaitoksia on lakkautettu. Edessä on ollut joutuminen työttömyysputkeen tai jonkinlaisiin ennenaikaisiin eläkeratkaisuihin.

Aktiivityöaikanamme moni meistä oli hyvinkin monessa mukana, nyt "emopuolueittemme" päällimmäiset asiat eivät enää meitä kosketa.

Elämänkokemuksemme kertoo meille poliittisen yhteisömme masentavan tilan. Koko rakennelma on menneiden neljän vuoden aikana revitty auki jokaisen hämmästeltäväksi.

Mielessämme kaipaamme aitoja reiluja vastuunkantajia yhteisiin asioihimme. Tiedämme, että timosoinimaiset höpöpuheet kuihtuvat todellisen vastuunkannon edessä kuin tyhjenevä ilmapallo. Noille puheille oli lapsuuteni vanhoilla miehillä osuva ilmaisu: "niinku hevonen vetteen paskantais".

Meille kävisi puolue, joka huomioisi meidätkin, vielä suhteellisen hyväkuntoiset työelämästä sivuun siirtyneet. Järjestäisi palvelumme, kohentaisi elinympäristöämme ja korjaisi viimeinkin eläkejärjestelmässä roikkuvat epäkohdat - eli tuottaisi meille puitteiltaan sanalla sanoen ihmisarvoisen loppuelämän.

Tuo puolue voisi myös huomata kovaa vauhtia virtuaalimaailmoihin ajautuvien lastenlastemme tilan, huolehtia heidän hoito- ja kouluvuosistaan. Siinä jos missä säästetään nyt väärässä paikassa.

Meitä on kuusinumeroinen joukko. Joku varmaan vielä löytääkin oikeaa työtä, mutta valtaosa on jo hyväksynyt osakseen tämän seuraavan elämänvaiheen.

Uskon että moni meistä kuitenkin äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Ehdokas, nyt on iskun paikka. Me olemme piripintaan asti täynnä "mennyttä aikaa". On uuden vuoro. Jään odottamaan, kylläkin jo nyt ratkaisun löytäneenä.

TAISTO KOTKA Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet 29.3.

Lyhyet 29.3.

Puhallamme yhteen hiileen, kerrankin me kaikki yhdessä

Kuljemme valoa kohti

Eikö koronavirus tartu busseissa?

Lyhyet

Lyhyet

Vaikeimmat ajat ja kysymykset vielä edessä

Nyt on tärkeää, että pienyrittäjyys ei tuhoudu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.