Mitä tehdään Palokan keskustalle?

Jokunen päivä sitten Keskisuomalainenuutisoi Taloustutkimuksen tekemää kuntien imagotutkimusta 2008.

Liikemiehille suunnatussa kyselyssä Jyväskylä sijoittui jaetulle 3. sijalle suurempien kaupunkien sarjassa. Kummastelen tulosta.

Jos rupukansalta olisi kysytty, epäilen, että vastaus olisi ollut toisenlainen.

Otetaanpa yksi paraatiesimerkki siitä, miten kunnan ei pidä julkisuuskuvaansa hoitaa.

Palokan keskustassa on pääosin tyhjillään Palokan palvelukeskuksen kiinteistö. Kiinteistö sijaitsee tontilla, johon on suunniteltu rakennettavaksi Palokan lukion, kirjaston ja kansalaisopiston kiinteistö. Nyt ainoa elonmerkki on taksien tukikohta. Miksi näin on käynyt?

Siitä huolimatta, että Palokan lukio on lähes valmiiksi suunniteltu niin sanotun Uuden Jyväskylän valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa, rahaa sen rakentamiseen ei ole varattu.

Palvelukeskuksen tontille ei ole esitetty myöskään mitään uutta käyttöä eikä suunnitelmia käyttökelvottomien, homeisten rakennusta purkamiseen ole esitetty. Aivan Palokan ydinkeskustaan on näin jäämässä vuosikausiksi rapistumaan kiinteistöjä, joita ei voi käyttää ja joiden tulevaisuudesta ei ole mitään suunnitelmia. Vai onko?

Uusi Jyväskylä päätti juhlapäätöksenä Vaajakosken keskustasuunnitelman laatimisesta. Miten on Palokan keskustasuunnitelman laita? Onko tarkoitus näivettää koko taajama?

Pyydän kaupunkisuunnittelusta vastaavilta ja tilapalvelun edustajilta vastausta siihen, millaisia suunnitelmia on Palokan keskustan kehittämisestä, rappeutuvien rakennusten purkamisesta ja uudisrakentamisesta? Onko Palokan lukio - kirjasto - kansalaisopisto oikesti päätetty jättää rakentamatta, kuten uuden kunnan investointiohjelmasta on pääteltävissä? Eli Jyväskylän uusi kunta sumputtaa kaiken toiminnan entiseen Jyväskylään?

TAPANI KAAKKURINIEMI Palokka

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Seurakunta ja tilakiistat

LyhyetPyöräilijöille saatava pakolliseksi säännöksi taluttaa aina pyörä suojatien yli.Kamikazet kuriin

LyhyetKevätriemua laulavi nyt ilma ja maa, tuulikin tuoksuja tuo. Luojan suurta ihmettä.Marsa14 miljardin osingot ei riitä. Tarvitaan uusi kiky, ulvoo EK. Ei onnistu. Hanskat putoo.

Muutto ja muutos

Tarvitsemme EU:ta

Kansankirkon leipä on mautonta

Lyhyet 22.5.

Lyhyet 22.5.

Maisemamme on nyt pelkkä muisto

Koulutusjärjestelmästä opintojärjestelmään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.