Mitä voisi olla suurituloisten taakankanto verotuksessa?

Kansanedustaja Mauri Pekkkarinen kirjoittaa (Ksml. 7.1.) halustaan lisätä suurituloisten tuloverotusta käteenjäävän tulon kohtuullistamiseksi. Pääpiirteissään hän on oikealla asialla, mutta kun puhutaan suurituloisten verotuksesta, pitäisi muistaa myös pääomatulojen verotus.

Presidentin palkkion muuttaminen verolliseksi olisi pieni ele, mutta se toisi sen myös kunnallisveron piiriin. Sensijaan haluaisin Pekkariselta perustellun näkemyksen kysymyksiini:

Miksi Pekkarinen ei ministerinä ollessaankaan halunnut pääomatuloja yhdenmukaisen progressiivisen verotuksen piiriin palkka- ja eläketulojen kanssa?

Miksi pääomatulojen veroja ei haluta kunnallisverojen verolähteeksi vaikkapa vain tasaverona kuten nyt valtion verotuksessa?

Eikö tämä pääomatulojen erilainen verokohtelu ole juuri se suurin kansalaisia eriarvoistava tulojen verotusvääryys?

Valtionosuuksien pienentyessä vuosi vuodelta kuntien veropohjaa olisi kiireesti laajennettava, jotta peruspalvelut pystytään turvaamaan.

Kiristämällä pelkästään hyväpalkkaisten tuloverotusta siirtävät yritysjohtajat vain tulojaan osinkotuloiksi ym. pääomatuloiksi, jolloin kuntienkin verokertymä saattaa jopa penentyä. Eikö nyt olisi aika tehdä näitä suurempia verouudistuksia presidentin palkkion kanssa puuhastelun sijasta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Etusijalle lapset ja nuoret

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Miksi nuori haluaisi äänestää vaaleissa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.