Miten käy äitiysneuvoloille?

Seurasin eduskunnan kyselytuntia torstaina 23.3. Siellä keskusteltiin tärkeääkin tärkeämmästä soteen liittyvästä asiasta eli äitiysneuvoloiden kohtalosta. Oppositiopuolueiden naiset sen aloittivat, ja pian mukaan liittyivät hallituspuolueiden naiset ja muutamia miehiäkin eri puolueista.

Keskustelu eduskunnassa pysyi asialinjalla puolin ja toisin, ja asioista vastaava ministeri Juha Rehulakin puhui niinkuin asia on, eli tietoa ei ole vielä riittävästi. Asia rupeaa kuulemma selkenemään, kunhan soten lausuntokierrosaika päättyy lähipäivinä. Asiaa ruvetaan selvittämään sen jälkeeen.

Nythän eletään kunnallisvaaliaikaa, ja taitaa käydä niin, että nämä asiat kuuluvat jatkossa maakuntatasolle. Voin tietysti olla väärässäkin, sillä sote-asia tuntuu minusta melko sekavalta – pakko myöntää. Kantaa kunnallispoliitikotkin voivat tietysti ottaa.

Keskustelussa kävi ilmi, että äitiysneuvolat on hieno juttu ja Suomi pitää ykkössijaa maailmanlaajuisestikin. Se on mielestäni ihan totta. Edelläkävijöitähän me olemme olleet ja olemme edelleen. Kysymys kaikille poliitikoille kuluukin: onko mitään käsitystä ulkoistetaanko tai yhtiöitetäänkö äitiysneuvolat sotessa? Harras toivomus on myös, että maailmankuulun äitiyspakkauksemme tilanne säilyy ennallaan.

Pirkko Audejev-Ojanen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Jyväskylän joukkoliikenne edullisemmaksi

Lyhyet

Suomen rahanpesulaki kaipaa pikaista remonttia

Syyttäjälaitosta pitikin uudistaa

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.