Mittasuhteet kadoksissa

Antti Pakari syytti (Ksml 10.8.) SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista populismista, kun hän vaati Seinäjoki-Oulu -ratahankkeelle rahoitusta valtion ensi vuoden budjetista. Olen eri mieltä vaatimuksen populistisuudesta.

Seinäjoki-Oulu -ratahankkeen turvaamiseksi lisärahaa tarvittaisiin noin 40 miljoonaa euroa, jolla turvattaisiin ratatöiden jatkuminen. Kalliimmaksi tulee, jos junat kulkevat epävarmasti ja hanke toteutetaan pienin erin.

Sosialidemokraatit ovat johdonmukaisesti esittäneet koko oppositiokauden vaihtoehtoa maan talouspolitiikkaan, jossa ylisuuret veronkevennykset korvattaisiin työllisyyttä tukevilla investoinneilla.

Kun oikeistohallitus on keskittynyt alentamaan veroja yli 4 miljardilla, on SDP vaatinut lisäpanostuksia muun muassa maamme liikenneverkkoon, työllisyyteen ja palveluihin. Lisäksi jokainen SDP:n vastuullinen lisämäärärahaesitys on ollut tasapainossa sisältäen rahan lähteen. Se tuskin on populismia.

On myös jatkossa oikein, että parempituloiset maksavat enemmän veroja kuin pienituloiset. Se on oikeudenmukaista. Tasaverot, joita Pakari kirjoituksessaan myös kehui, kohtelevat pienituloisia ankarammin kuin suurituloisia. Se kehitys ei ole oikeudenmukaista.

OLLI-PEKKA KOLJONEN kaupunginvaltuutettu (sd.) Viitasaari

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

Vähäpäästöiseen liikenteeseen

Vero- vapaus ja synnytys

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.