Mittasuhteet kadoksissa

Antti Pakari syytti (Ksml 10.8.) SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista populismista, kun hän vaati Seinäjoki-Oulu -ratahankkeelle rahoitusta valtion ensi vuoden budjetista. Olen eri mieltä vaatimuksen populistisuudesta.

Seinäjoki-Oulu -ratahankkeen turvaamiseksi lisärahaa tarvittaisiin noin 40 miljoonaa euroa, jolla turvattaisiin ratatöiden jatkuminen. Kalliimmaksi tulee, jos junat kulkevat epävarmasti ja hanke toteutetaan pienin erin.

Sosialidemokraatit ovat johdonmukaisesti esittäneet koko oppositiokauden vaihtoehtoa maan talouspolitiikkaan, jossa ylisuuret veronkevennykset korvattaisiin työllisyyttä tukevilla investoinneilla.

Kun oikeistohallitus on keskittynyt alentamaan veroja yli 4 miljardilla, on SDP vaatinut lisäpanostuksia muun muassa maamme liikenneverkkoon, työllisyyteen ja palveluihin. Lisäksi jokainen SDP:n vastuullinen lisämäärärahaesitys on ollut tasapainossa sisältäen rahan lähteen. Se tuskin on populismia.

On myös jatkossa oikein, että parempituloiset maksavat enemmän veroja kuin pienituloiset. Se on oikeudenmukaista. Tasaverot, joita Pakari kirjoituksessaan myös kehui, kohtelevat pienituloisia ankarammin kuin suurituloisia. Se kehitys ei ole oikeudenmukaista.

OLLI-PEKKA KOLJONEN kaupunginvaltuutettu (sd.) Viitasaari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Lyhyet

LyhyetKyllä on kylmää kyytiä Rinteen bussissa. Velkaa otetaan roimasti ja veroja korotetaan.Sipilää ikävä

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Lyhyet

Lyhyet

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.