Monet lapset väärässä seurassa

Joudun työni vuoksi kävelemään keskustan läpi myöhään iltaisin. Aika usein näkee yläasteikäisiä lapsia vielä klo 22 aikoihin keskustassa. Suurin osa tuon ikäisistä lapsista lienee jo kotona iltatoimissa. Viikonloppuisin toki nuoria näkee myöhemminkin. Kun katselee seuraa, missä nuo teinit liikkuvat, ei voi kun ajatella, että tietävätkö heidän vanhempansa asiasta.

Oikein sattuu syvälle sydämeeni, kun näen noin 15-vuotiaan tytön täysi-ikäisten alkoholistien seurassa istuskelemassa ja tupakkaa kerjäämässä. Se, miksi nuo muutamat lapset ajautuvat alkoholistien ja narkomaanien seuraan, on seurausta siitä, että tuohon aikaan ei juuri enää oman ikäistä seuraa ole ulkona. He ovat kotonaan, mihin nämäkin muutamat lapsukaiset kuuluisivat.

Olen keskustellut asiasta lasten kasvatukseen perehtyneiden ammattilaisten kanssa ja heidän mielestään sopiva kotiintuloaika arki-iltaisin on klo 21. Voisitteko siis hyvät vanhemmat katsoa, että lapsenne tulisivat ajoissa, niin he eivät ajautuisi arveluttavaan seuraan.

Kiinnostukaa teininne asioista ja menkää keskustaan katsomaan, missa kunnossa teininne on viikonloppu-iltaisin - moni teistä yllättyy.

SEIJA KORHOLA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.