Moottoriurheilussa ei ole järkeä

Moottoriurheilussa ei ole järkeä

Moottoriurheilu on kuin pilkantekoa ja jonkinlainen irvikuva luontoa kohtaan. Te moottoriurheilun agitaattorit ja suuret johtajat ja tätä urheilua tukevat sponsorit, sanon suoraan: hävetkää. Te ette välitä siitä mitä teidän lapsenne ja lastenlapsenne tulevat näkemään ja kokemaan. Otsonikerros on jo ohentunut ja onko sitä enää olemassakaan, kun jatkuvasti savukaasuja työnnetään ilmastoon. Aurinko on tänä kesänä polttanut niin rajusti, että jotakin siellä ilmastossa on tapahtunut. Nyt pitäisi kansalaisten herätä ja ruveta boikotoimaan Nesteralleja. Ensi kesänä sinne pikataipaleille ei pitäisi mennä ollenkaan katsomaan.

Sodankäynti on järjetöntä touhua, mutta niin on moottoriurheilukin. Rallikuski istuu epäsopivassa istuimessa tukevasti vyötettynä pari päivää kypärä päässä tulenkestävissä haalareissa ja auto on pikataipaleen ajettua varmasti kuuma ja kuski hikoilee.

Kun rallia ajetaan, menee polttoainetta satojatuhansia litroja. Katsojat kuluttavat paljon energiaa aivan hukkaan rallia seuratessaan. Monta asuntoa ja koulua ym. lämmitettäisiin näillä polttoainemäärillä. Järjetöntä oli tehdä Laajavuoreen asvalttitie rallia varten, kun suunnitelmissa on ollut repiä pois tarpeettomana, kun ralli on ajettu. Näin kaupunkilaisten rahoja tuhlataan.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Asiallisuutta nopeusvalvontaan

Palasin JJK-Kups ottelusta perjantaina 13.8. Kuopiota kohti. Olin ajanut jo pitkään kolmantena jonossa, jota johti iso Atrian rekka. Jari-Pekan risteyksessä rekka pääsi läpi, mutta kaikki perässä tulevat pysäytettiin ylinopeuden vuoksi. Edelläni ajavalle ja minulle mitattiin 74 km/t. Rikesakkohan siitä tuli.

Kysyin sakottavalta konstaapelilta, miten on mahdollista, että jonon ensimmäinen auto voi mennä hitaammin kuin me välittömästi perässä tulijat. Vastaus oli, että tutka näytti teille ko. nopeutta. En vieläkään ymmärrä miten junassa veturi voi mennä hitaammin kuin perässä tulevat vaunut.

Kommenttiini, että järjestitte savolaisille jalkapallon ystäville ansan, sain myöntävän vastauksen hymyn kera. Se siitä järkevästä liikenneturvallisuustyöstä.

Onneksi KuPs voitti!

JUHANI PIRSKANEN Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.