Mopoille suuremmat nopeudet luvallisiksi

Monilla nuorilla on yleensä viritetyt mopot. Minusta mopot saisivat kulkea nykyään vähän kovempaa kuin ennen, koska nykyään on mopokortin hankinnassa teoria ja ajotunnit.

Monien nuorien mielestä 50 km/h on liian pieni nopeus mopolle, joten he virittävät niitä kulkemaan nopeammin. Eikö siis voisi laillistaa mopon vakionopeudeksi 65 km/h, jolloin nuoret eivät virittäisi mopoja niin paljoa ja poliisillakin olisi aikaa tärkeämmille tehtäville kun mopojen ratsaukseen?

Totta kai mopon vakionopeudeksi on rajoitettu 50 km/h että runko kestäisi ja kolarin sattuessa vahingot olisivat pienemmät. Mutta uskon silti, ettei kolareita enää satu niin paljon kuin ennen, koska mopokortin vaatimuksia on lisätty. Runkoakin voi vahvistaa tarvittaessa.

Uskon että monet ihmiset ovat ärsyyntyneet siihen, että he joutuvat ajamaan autolla vakiomopon perässä, joka kerää kunnon liikenneruuhkan. He ovat myös ärsyyntyneet siihen, kun "tehari-mopot" hakkaavat kierrosmittari täysillä huutaen korviesi ohi.

Niinpä jos sen 65 km/h laillistaisi, vältyttäisiin runsaat määrät viritetyiltä mopoilta, vakiomopon aiheuttamilta liikenneruuhkilta ja monelta muulta.

JANI HALONEN, 8 lk Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Ihminen kaipaa kontakteja muiden kanssa

Älä unohda vanhusta!

Huviajelun kieltävä laki on turha

Ikäihmisten täytyy pysyä kotona

GPS-siru kalliisiin polkupyöriin

Lyhyet

Joutuvatko pienituloiset koronakriisin maksajiksi?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.