Moventas hoitaa velvoitteensa rasittamatta veronmaksajia

Keskisuomalaisen Moventasta koskevassa jutussa, Moventaksen hallituksen puheenjohtajan James McCollin haastattelussa (Ksml 8.6.) oli asiavirhe, jonka sekä yhtiö itse että Jyväskylän kaupunki ja JYKES Kiinteistöt haluavat oikaista.

Jutun lopussa toivottiin, että Moventas lunastaisi siihen kohdistettuja odotuksia ja ”..maksaa velkaa, jota muun muassa jyväskyläläiset veronmaksajat ovat vuosien varrella joutuneet yhtiön hulppeiden suunnitelmien vuoksi ottamaan kontolleen.”

Jyväskyläläiset veronmaksajat eivät ole missään vaiheessa joutuneet ”ottamaan kontolleen” Moventaksen velkoja edes välillisesti, vaan yhtiö hoitaa velvoitteensa itse.

Yhtiö ei ole muullakaan tavalla hakenut tai saanut kaupungilta tueksi katsottavaa taloudellista apua. Tapa, jolla Jyväskylän seutu on halunnut osallistua Moventaksen tulevaisuuden ja sitä kautta Jyväskylän seudun liike-elämän ja työllisyyden kehittämiseen, on ollut tavanomaista aluepolitiikkaa.

Moventaksen tehtyä päätöksen toisen tehtaan rakentamisesta Jyväskylään vuonna 2007, Jyväskylän seudun kuntien omistama Jykes Kiinteistöt Oy teki päätöksen rakennuttaa Etelä-Keljon tehdas Jyväskylän kaupungilta vuokraamalleen tontille. Jykes Kiinteistöllä ja Moventaksella on pitkäkestoinen vuokrasopimus ja hyvä vuokralaisuussuhde. Vuokrasopimus on tehty sopijapuolten kesken liiketoiminnallisin periaattein.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Isännöitsijällä on oikeus vaatia kopio perukirjasta

Mielipide: Onko opittu mitään koronan toista aaltoa varten?

Mielipide: Kortin uudistus on ollut tarpeen

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.