Muista äänestää EU-vaaleissa

EU päättää, saammeko itse määrätä geenimuuntelusta vapaat alueet. EU päättää, saako tuotteissa/pakkauksissa käyttää oman maan alkuperämerkintöjä. EU päättää, vaikuttavatko EU:n yhteisiin ympäristömerkkeihin ruuan tuotannon alkuvaiheet vai pelkästään elintarviketeollisuuden ympäristöteot.

Näin esimerkiksi luomutuote ei välttämättä saa merkkiä, jos sen jatkojalostaja ei ole kyennyt kalliiseen sertifiointiin. Toisaalta hollantilaisen ylikansallisen ketjun valmistama makkara voi merkin saada, jos tehdas on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjään tarpeeksi. Kuitenkin makkaran vaatima sianlihan tuotanto on hukuttanut Alankomaat lantaan, jota kelkotaan Ukrainaan...

Kestävä kasvu sekä maatalous ja maaseutu vievät suurimman osan EU-budjetista. Haluan parlamenttiin asiantuntijuutta näistä aiheista. Ruuan omavaraisuus on huoltovarmuutemme peruspilareita, jota Suomen keskusta puolustaa EU:ssa.

Vaikka Helsinki-medialta tulee lunta tupaan alueellistamispäätöksissä, me aiomme jatkaa linjaamme. Tosin oma toiveeni on, että uusia laitoksia ohjataan yhä pienemmille paikkakunnille, ohi maakuntakeskustenkin. Samoin keskusta toimii EU:ssakin.

Keskustamepit ovat "pekkaroineet" EU-rahaa Sotkamoa myöten, vaikka muiden mielestä pitäisi edistää innovaatiokeskusta Brysselissä. Parhaaksi vaikuttajaksi onkin Suomen Kuvalehden mukaan rankattu paikkansa jättävä Kyösti Virrankoski.

Me haluamme Suomessa päättää omista pedoistamme ja omista kuorma-autolla ajoistamme itse. EU:n tärkein asia olkoon lamantorjunta sekä eurooppalaisten turvallisuudesta huolehtiminen.

Moni haluaa näpäyttää Keskustaa. He kokevat ehkä, että aate olisi hyvä, mutta Vanhasen johdolla emme ole kyenneet riittäviin tekoihin. Nöyränä otamme palautteen vastaan. Ruokaveron alennusta, alimpia takuueläkkeitä tai vanhempainpäivärahojen nostoa ei kuitnekaan olisi, ellemme olisi päähallituspuolue.

Toivottavasti mahdollisimman moni maaseutua ymmärtävä meppi pääsee läpi, mutta kun vain yhtä voi äänestää, minun päätökseni on Esa Härmälä.

Onpa ehdokkaasi kuka hyvänsä, tärkeintä on, että marssit uurnille.

ANNE KALMARI kansanedustaja (kesk.) Kivijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Arjen taitoja kouluopetukseen

Hyviä kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa

Koulu on tuuliajolla, koska kukaan ei johda uudistusta

Ohdakepehonen. Kuva: Sirpa Jyske

Lukijan kuvatHaarapääskyt. Kuva: Tarja Kouvo

Vihreiden ja keskustan nuoret ottamassa eläkeläisiltä

Nokkosperhonen. Kuva: Maarit Siitonen

Lyhyet

Lyhyet

Eläkeläiset, pysykää eläkkeellä!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.