Muistetaan luonnon arvo

Luonnonsuojeluun pitäisi mielestäni panostaa enemmän!

Jokainen meistä pystyy omilla teoillaan vaikuttamaan luonnonsuojelun paranemiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen. Mutta miksi me vähättelemme omien tekojemme merkitystä? Miksi pidämme turhia valoja päällä ja käytämme liikaa aikaa suihkussa, vaikka tiedämme, että se kuluttaa turhaan energiaa ja sähköä? Miksi heitämme limsatölkin tai karkkipaperin maahan, kun voisimme viedä sen lähimpään roskikseen?

Itse en pidä roskaamisesta yhtään, eikä kenenkään päivää piristä, että joka paikassa on roskaa ja muuta roinaa. Usein “koulun kovimmat” heittävät roskia maahan tai ihan roskiksen viereen vain, koska ajattelevat näyttävänsä siten muille, miten “koviksia” he ovat.

 

Luontoa suojellaan monilla eri tavoilla. Esimerkiksi WWF ja Greenpeace tekevät paljon hyvää työtä luonnon ja eläinten eteen. Heidän ansiostaan on pelastettu monta öljyvuotojen saastuttamaa eläintä eikä heidän luonnonsuojelussaankaan ole minusta valitettavaa. He myös suojelevat uhanalaisia eläimiä ja maailman metsiä liialliselta tuhoutumiselta sekä tekevät parhaansa ilmastonmuutoksen estämiseksi. Nämä luonnonjärjestöt ovat välttämättömiä maailmamme luonnonvarojen säilyttämiseksi.

 

On pelottava fakta, että Tyynellämerellä kelluu jätteistä koostuva lautta, joka saattaa olla jopa Australiaakin suurempi. Luin Ilta-Sanomista kirjoitetun uutisen vuodelta 2014, jossa sanottiin, että jopa 96 prosenttia suomalaisista kertoo lajittelevansa jätteensä. Ympäristöjohtamisen konsultti Iida Vakkuri kertoo, että suomalaiset ovat tehokkaita palautuspakkausten ja paperin kierrättäjiä. Hän on myös todennut, että ihmiset kuitenkin usein unohtavat tekstiilien, huonekalujen, lelujen, lasin, metallin ja biojätteen oikeanlaisen kierrättämisen. Näiden asioiden kertomiseen median pitäisi mielestäni kiinnittää enemmän huomiota.

Jos jokainen ottaisi tavoitteekseen olla roskaamatta, säästäisi moni eläin henkensä ja luonto olisi kauniin puhdasta. Ilmaston lämpeneminen vähenisi, kun jokainen meistä käyttäisi energiaa vain sen verran kuin oikeasti tarvitsisi. Meret olisivat puhtaampia, kun lopetettaisiin jätteiden ja muovin heittäminen sinne. Näinkin pienillä teoilla pystyisimme luomaan kestävämpää tulevaisuutta ja auttamaan luontoamme kehittämään sen monimuotoisuutta. Kannetaan jokainen kortemme kekoon!

Noomi Toukola

Jyväskylän Normaalikoulu, 8E

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Arvioikaamme myös sote-korjausvelkaa!

Lyhyet

Terveyskeskuksen siirto ihmetyttää

Lyhyet

Lyhyet

Tämän kriisin ammattilaiset ovat kiitoksensa ansainneet

Sinuhe: Vastaa, älä kysele

Jyväskylään digikoulun globaali kehityskeskus

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.