Muistetaan nuoret ja nuorisotyö myös nyt koronan aikana

Koronapandemian takia nuorisotilat ja niiden perinteiset ohjaustoiminnat ovat suljettuina valtioneuvoksen päätöksellä ja valmiuslain mukaisesti ainakin seuraavan kuukauden.

Ammattiliitto Jytyn mielestä nyt ei pidä lomauttaa nuorisotyön ammattilaisia, joilta nuoret saavat tärkeää tukea ja turvaa kriisin aikana. Nuorisotoiminnan resursseja täytyy päinvastoin vahvistaa tällaisessa poikkeuksellisessa kriisitilanteessa, jotta ehkäistään nuorten syrjäytymistä.

Suomea pidetään useilla mittareilla maailman turvallisimpana maana, mutta nyt nuorten usko tulevaisuuteen ja arkeen horjuu voimakkaasti. Nuorilla on entistä suurempi tarve tulla kohdatuiksi ja päästä keskustelemaan asioista, jotka huolestuttavat ja vaikuttavat heidän arkeensa.

Nuorisotyön tavoitteena on, että nuorten arkirytmiä tuetaan tarjoamalla kohtaamishetkiä samoilla aukioloajoilla, samoina viikonpäivänä, tuttujen osallistujien ja ohjaajien kesken. Nyt kohtaamisen tila on vain toinen – fyysisistä tapaamisista siirrytään etäpalveluihin verkkoon ja someen.

Nuorten aito kokemus siitä, että he ovat osa yhteisöä, synnyttää turvallisuutta. Yhdessä yhteisöllisyys ja turvallisuuden tunne lisäävät nuorten hyvinvointia ja vähentävät riskiä syrjäytyä.

Nuorisotyön ammattilaiset ovat eräs Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn keskeisistä ammattialoista ja jytyläisten joukossa on tuhansia alalla työskenteleviä ja alalle tulossa olevia opiskelijoita.

Nuorisotyöntekijöillä ja nuorten parissa työskentelevillä on merkittävä yhteiskunnallinen rooli. Kiitos kaikille nuorisotyössä toimiville, että olette varmistamassa nuorten turvallista kasvua nyt ja tulevaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Nyt on tärkeää, että pienyrittäjyys ei tuhoudu

Lyhyet

Vaikeimmat ajat ja kysymykset vielä edessä

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Räsäsen ajojahti on käsittämätön

Osana evoluutiota pelko pitää yllä elämää

Vierailijakolumni: Onneksi meillä on metsä

Muistetaan nuoret ja nuorisotyö myös nyt koronan aikana

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.