Munkkeihin enemmän hilloa!

Munkkeihin pitäisi laittaa enemmän hilloa. Pelottavan suuri osa tämän päivän munkeista on kuivia ja vähähilloisia. Joissain satunnaisissa munkeissa ei edes ole koko hilloa.

Moni ihminen luultavasti silti väittää, että munkit ovat epäterveellisiä ja lihottavia ym. mutta itse asiassa, perinteisessä hillomunkissa on keskimäärin 80 prosenttia munkkitaikinaa ja vain vähäiset 20 prosenttia hilloa.

Mutta jos hillon määrää nostaisi 35 prosenttiin, se tekisi munkista kosteamman, täyteläisemmän ja samalla myös terveellisen. Vain 15 prosentin lisäys saattaa kuullostaa pieneltä, mutta se myös samalla vähentää munkkitaikinan määrää, eli munkki-hillo suhde olisi nyt 65–35 prosenttia.Tämä tekee siitä entistä terveellisemmän.

Kun katsot hillomunkin reseptiä, huomaat pian, että marjahillo on terveellisempää kuin itse munkkitaikina, joka on paistettu rasvassa ja sokeroitu voimakkaasti. Hillo on yleensä tehty marjoista, joissa on paljon terveellisiä vitamiineja.

Nykypäivänä on aivan liikaa muita leivoksia, kuten donitseja ja tortuttuja ym. lihottavia ja epäterveellisiä rasvahirmuja, jotka syrjäyttävät legendaarisia hillomunkkeja ja lihottavat kansaa päivä päivältä. Mutta jos munkkeihin lisäisi enemmän hilloa, niistä tulisi entistä maukkaampia ja terveellisiä. Tämä myös lisäisi ihmisten innostusta hillomunkkeihin kohtaan ja parantaisi samalla kansan terveyttä ja hyvinvointia.

Hillo on erittäin tärkeä komponentti hillomunkissa ja asiaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Lisäämällä hillomunkkiin lisää hilloa, siitä tulee paljon terveellisempää ja tottakai entistä herkullisempaa. Kuvittele vaikka, että söisit viikossa kaksi hillomunkkia kokonaisen vuoden ajan. Se tekisi vuodessa 104 munkkia. Mutta jos kyseiset munkit olisivat olleet 15 prosentin extrahilloversioita, niistä 15,6 munkkia olisivat olleet epäterveellisen munkkitaikinan sijasta pelkkää hilloa.

Kun ihmiset innostuvat tästä uudestaansyntyneestä hillomunkista, voisi tästä myös kehitellä seuraavan sukupolven hillomunkin. Tämä tarkoittaa hillon lisäämistä massiivisin määrin ja munkki-hillo suhteesta tulisi 30–70 prosenttia eli hilloa on taikinaa enemmän. Tässä tapauksessa hillomunkin nimityskin muuttuisi munkkihilloksi. Tästä eksoottisesta tulevaisuuden munkkihillosta tulisi varma hittituote.

Pietu Pasanen

Jyväskylän normaalikoulu 8C

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Väärä paikka tuulivoimaloille

Kuka lopulta on tuulimyllyjen naapuri?

Olemme samanarvoisia, mutta emme samankaltaisia

Rippileirien aikoja ei pitäisi muuttaa

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

Nyt on aika juhlia vastuullisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.