Muovia – ja aivan turhaan!

Mielestäni muovia käytetään turhaan moniin asioihin, kuten muovipusseihin, vaikka jokaisella voisi ihan yhtä hyvin olla kauppareissuilla omat kangaskassit mukana. Myös esimerkiksi suklaamunissa on usein jonkinlainen lelu, vaikka sillä ei edes leikitä ja se menee yleensä vain laatikon pohjalle unohduksiin tai roskiin.

Miksi ihmiset tekevät näin paljon ylimääräistä muovia? Yleensä monet aina puhuvat siitä, että kauppareissulle varataan kangaskassi, jotta rahaa säästyisi muovipussin ostamista. Silti kassi aina unohtuu autoon tai kotiin, kun kaupasta voi aina ostaa uuden tarvittaessa.

Toisaalta se on myös hyvä juttu, että muovipusseja myydään, koska jos on esimerkiksi paljon ostoksia, ei niitä saa muuten vietyä kotiin. Mutta eikö niiden sijaan voisi kassoilla myydä vaikka kangaskasseja? Kyllä olisi järkevämpää ostaa kerralla kunnon kassi hieman kalliimmalla kuin ostaa joka kerta uusi muovipussi ja samalla tuhota ympäristöä.

Myös esimerkiksi puhelimenkuoret on usein tehty muovista. Ja koska niitä myydään monia erilaisia, tulee usein houkutus ostaa taas uudet, vaikka vanhatkin olisivat ihan ehjät ja käyttökelvolliset. Muovilusikat, haarukat, veitset, lautaset ja mukit ovat tietysti myös haitaksi ympäristölle mutta ne ovat myös käytännöllisiä esimerkiksi syntymäpäiväjuhlilla.

Ainakin mukit ja lautaset voisi tehdä pahvista – ja kyllä niitä tehdäänkin, mutta yleensä muoviastiat ovat halvempia kuin pahviset. Mutta kun seuraavan kerran käy kaupassa, voisi miettiä luontoa ja mitä muovi sille tekee, koska jokainen pienikin teko vaikuttaa.

Eevi Sallinen

Tikan koulu 5C

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Turvallisuus vaatii yhteistä tahtotilaa

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko Teillä hetki aikaa puhua hiilinieluista?

Talouslukuja luettava oikein

Kotouttaminen sanana pitäisi kieltää

Johtaako torso laki hölmöilyyn?

Jyväskylän keskusta ei kaipaa korkeita taloja

Suomalainenkaan liha ei ole ekoteko

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.