Muunneltuja ja vaiettuja totuuksia

Mia Puolimatka kysyi (Ksml 6.5.) ”Onko luottamus Suomelle sittenkin sokea piste?” Kun haastattelee kansalaisia, joutuu toteamaan että näin taitaa olla.

Lähes asia kuin asia on kyseenalaistettava ja varmistettava niiltä, joilla omakohtaista kokemusta. Liian paljon on jaeltu tyhjiä lupauksia, pettymyksiä, välistä vetämisiä jne... ja laskun maksajina on puolustuskyvyttömimmät.

Heiltä leikataan tuloja ja etuuksia ja samaan aikaa jaetaan menestyjille helpotuksia ja luodaan alati lisää tuloerojen kasvua. Vaikka EU:n perimmäinen tarkoitus olisi ollut kuinka hyvä, se olisi vaatinut toisenlaista päätöksentekoa ja kansalaisten kuulemista.

Kansalle on kerrottu muunneltuja totuuksia, vaiettu osasta ja kerrottu osatotuuksia, selityksiä ja syiksi on nimetty maailmataloudelliset ongelmat. Minusta niitä ei olisi ollut, kun olisi annettu kansan äänestää eurosta ja jääty markan käyttäjiksi. Kun kansaa ei haluttu kuulla, nyt nähdään sen todellinen hinta ja haitta kasvullemme. Ei tarvitse ihmetellä, jos luottamus kutistuu.

Suomalaiset on kasvatettu lapsesta luottamaan ja olemaan rehellisiä, mutta kaikenaikaa lapset näkee toisenlaisen mallin elävästä elämästä ja tiedotusvälineistä.

Nyt kansaamme ollaan ajamassa vapaakauppa-alueen ulottamisen USA: ja EU:n välillä orjiksi suuryhtiöille.

Samalla sillä tuhotaan loppukin pk-sektorin yrittäjyys, koska pk-yritykset eivät pysty kilpailemaan ylikansallisten suurten yhtiöiden rinnalla.

Pk-sektori on ollut suurin työllistäjämme. Paljonko on enää näitä yrityksiä ja niiden työpaikkoja muutamien vuosien mellestyksen jälkeen?

Tällaista en toivoisi näkevän, sillä olen nähnyt tätä ihmisten alistamista, ulkopuolisuutta, osattomuutta ja köyhiksi tekemistä liian kauan ja liian paljon, hienoista puheista huolimatta.

Ongelmiemme syitä tulisikin tarkastella laajemmin. Perheitä ei enää tueta, jopa lasten hoito-oikeuksiin, lapsilisiin ym. perheen inhimillisen elämän tarvitsemiin perustarpeisiin on puututtu. Ja säästöt koskevat aina heikoimpia ja työttömiä. Kun tehdään epädemokraattisia ja eriarvoisia päätöksiä, ongelmat kasaantuvat samoille perheille.

Ritva Lehtonen

kunnanvaltuutettu (ps.)

Petäjävesi, Kuohu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.