Muurame ja pakkoliitoksen uhka

Yritykset ja työpaikat siirtyvät ulkomaille, mutta hallitus vain miettii, miten saisi asiansa hyvin hoitaneen Muuramen liitettyä kriisikaupunki Jyväskylään.

Muuramessa noin 260 kuntalaista oli kuuntelemassa selvitysmies Jarmo Asikaista olettaen, että kyllä tähän liitostarpeeseen on varmasti löytynyt joku tärkeä peruste.

Aluksi Asikainen perusteli kuntaliitosta usein esille nostetuilla työssäkäyntialueilla. Jyväskyläläisiä käy Muuramessa töissä yli 1000 henkeä ja muuramelaisia Jyväskylän alueella puolet enemmän. Tämä johtuu siitä, että Jyväskylässä sijaitsee valtion ja kuntayhtymien laitoksia, joista kaupunki saa sijaintikuntaedun, mutta pätevät työntekijät tulevat osin ympäristökunnista.

Viimeisimmät perustelut kuntaliitokseen olivat pendelöinti ja maankäyttövaikeudet. Asikainen ei kuitenkaan osannut vastata kysymykseen, miten pendelöinti vähenisi, jos rajat poistettaisiin. Hänellä ei myöskään ollut vastausta siihen, miten Muurame on haitannut Jyväskylän maankäyttöä.

Onko laskettu, miten paljon aikaa ja rahaa on kulunut turhien liitosselvitysten tekemiseen? Kuntien varsinaisten tehtävien suorittamista on häiritty ja jopa estetty, kun on yhä uudestaan vaadittu itsestään selvien selvitysten laatimista.

Eikö tästä maasta löydy ketään, jonka arvovalta riittäisi lopettamaan kuntien ja asukkaiden tarpeettoman kiusaamisen?

Taina Hämäläinen

Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.