Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Suomessa ollaan hyväksymässä laki, jonka mukaan yrityksen mahdollinen veronmaksupotentiaali verotetaan Suomeen siinä tapauksessa, että yrityksen on tarkoitus vaihtaa kotipaikkaansa.

Käsittelyssä oleva lakiesitys on mitä kannatettavin. Näin turvataan verotulot keinottelulta.

Kyseistä veroa tulisi laajentaa myös yksityishenkilöihin, joilta valtaosa verotuloista kerätään. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan turvaamiseksi kaikki mahdollinen veronkierto estettäisiin samalla. Vero laskettaisiin henkilön tulevan veronmaksupotentiaalin mukaan.

Jos henkilön voi olettaa poistuvan maasta veronkiertotarkoituksessa (vrt. veronmaksupotentiaali), on hänen kaikki omaisuutensa otettava valtion tai vastaavien järjestöjen haltuun. Jos henkilön epäillään poistuneen maasta veronkiertotarkoituksessa, kaikki hänen sukulaisensa ja muut hänen vaikutuspiirissään olleet mahdolliset veronkiertäjät tulisi saattaa samalla tavalla tarkkailun alle.

Monenkeskisen Euroopan rahoituspohjan turvaaminen edellyttää aktiivisia toimia veropohjan turvaamiseksi myös Suomessa. On aika katsoa eteenpäin. On Suomen aika olla todellakin kokoaan suurempi ja olla soihdunkantajana eteenpäin katsovan Euroopan rahoituspohjan kehittämisessä.

Janne Hänninen
insinööri
Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lasten oikeus sosiaalityöntekijään

Keskustan kupla

Lyhyet

Potilas ensin, entä henkilökunta?

Lyhyet

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.