Näin ei voi jatkua

Perussuomalaisten linja "tapa talonpoika päivässä" on kannaltamme hyvä vaihtoehto verrattuna keskustavetoiseen hallitukseen, jonka toteutunut linja on ollut viisi tapettua talonpoikaa päivässä.

Vanhasen viimeisen hallituksen ohjelma oli kuin onnenpyörä: lupaa paljon, ei anna mitään. Maatalouden kannattavuus laskee koko ajan. Kepuvetoisten hallitusten maatalouspolitiikka on huonoin ratkaisu meille viljelijöille. Annetaan kuva, että kyllä me hoidamme asiat paremmiksi. Näin on saatu monet tilat investoimaan ja uskomaan parempaan huomiseen.

Silti kannattavuus heikkenee vuosi vuodelta. Nykymenolla jäljelle jäävät vain ne tuottajat, jotka eivät voi lopettaa - heidän on jatkettava suuren velkataakan alla valtion torppareina. Parempi vaihtoehto tuottajille olisi ilmoittaa reilusti, että tulot putoavat, jotta voisi reagoida nopeasti tilanteeseen, luopua turhista investoinneista ja ruveta hoitamaan kaunista suomalaista maalaismaisemaa.

Maatalouden ympäristökysymykset ovat olleet esillä koko hallituskauden. Koko ajan viljelijäväestöä on syyllistetty Itämeren rehevöitymisestä. Kysyn keskustan päättäjiltä: Mihin joutuu esimerkiksi pääkaupunkiseudun, Turun ja Jyväskylän seudun tuottama fosfori, joka vastaa noin1,5 miljoonan sian tuottamaa fosforimäärää? Onko tämä liian arka ja kallis kysymys yhteiskunnalle, jos joutuu myöntämään virhearviot maataloudessa?

Ei perussuomalaiset ole ainoa vaihtoehto, mutta muutos on tultava.

JUKKA KAUPPINEN Hankasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.