Naisten päivä on joka päivä!

Kehu nainen päivässä, on eräs mottoni! Mutta kun nainen menee politiikkaan, joka on yhteisten asioiden hoitoa, alkaakin "poikain piirileikki". Oli sitten kyseessä mikä tahansa puoluepoliittinen piiri.

Omat koirat yrittävät aina näykkiä nilkkojasi ja "ämmitelläkin" sopivasti, jos antaa niiden nenälle hyppiä. Surullisinta on se, jos nainen itse antaa kohdella itseään kuin lelua, joka otetaan ja jätetään ja hyllytetään aina kun jonkun toisen "pojan/miehen" oma etu niin vaatii.

Nyt on taas vaalit tulossa ja olen kuullut kuinka jossain reviiriristiriidoissa on naispäättäjä jopa erotettu valtuustoryhmästä ja nyt taas kun vaalit on lähellä otetaan heidät leikkimään samalle hiekkalaatikolle. Kuulutetaan: koko valtakunnassa, taas kaikki hyvin.

Voi voi sitä surkeutta, johon meillä Suomessa ja maaseudulla ei ole varaa. Ei kenenkään naisen pidä sellaiseen alistua, ei enää tänään, kun on äänioikeuskin saatu. On törkeää käytöstä, kun nainen on tunnetusti saanut äänestäjiltään luottamusta ja vielä kun esimerkiksi meikäläinen uskaltaisi ehdottaa, että puheenjohtajistoon tarvitaan naisnäkökulmaa ja suuren äänimäärän saanut ehdokas ei näe syytä kieltäytyä puheenjohtajakisasta. Siitä seuraisi rangaistus.

Tätä ei pidä sallia. Jos naisten äänimäärät eivät kelpaa kuin yhteiseen laariin, jotta "poikain" kilvet kiillottuu, ei pidä sellaisessa poliittisessa, taantumuksellisessa ja alisteisessa reviirissä olla. Kyllä "koppihoitoa" tai kurmuutusta saa ottaa vastaan, jos kynnysmatoksi suostuu. Pitää rakastaa itseään niin, että ei anna kohdella itseään alisteisesti.

Ritarillista käytöstä, miehistä kohtelua ja tasa-arvoista asennetta saa aikuinen nainen osakseen usein, kun ensin "kertoo" mistä on kysymys.

Onhan meitä naisiakin useaan upeaan junaan. On niitä, jotka "pelaavat" miesten kanssa samoilla pelimailoilla saaden itselleen näin tarvitsemaansa etuutta. Sitten on meitä, joihin itse tiedän itseni kuuluvan, toverillisesti asian tasolla suoraan asioihin käsiksi käyviä - ilman sukupuolista erottavaa näkökulmaa.

Tälläinen rotu naisissa saa kateellisia, kaunaisia, katkeria veljiä ja poikia polkunsa varrelle. Mutta karavaani kulkee ja koirat haukkuu, on vanha sanonta, joka pitää paikkansa. Tällaisen "naisrodun" tukahduttamisyritykseen kuluu paljon ruutia, aikaa ja turhaa vaivaa. Kuin rakentavaa olisi yhdessä rakentaa ja kannustaa, tulisi vielä suurempi, komeampi kakku.

Joka päivä on naisten päivä ja kannustetaan jokaista naista 365 kertaa vuodessa ja muistetaan, että itse emme osallistu edes puoluepoliittisessa toiminnassa naisen mitätöintiin vaan ohjaamme tekojen kautta "ritarilliseen" käytökseen myös niitä veljiä/poikia,/ukkoja, joilla oma etu, ahneus, ja vallanhimo vaativat vastakkaisen sukupuolen mitätöivän asenteellisen kohtelun.

SIRKKA-LIISA LAMMINKOSKI perussuomalaisten naisten hallituksen jäsen. Ähtäri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.