Narkomaanien hoitoon pääsy on liian hidasta Jyväskylässä

Olen pikkuhiljaa tullut riippuvaiseksi huumeista, tarkemmin sanottuna kipu- ja vieroituslääkkeistä. Siis aivan näistä samoista pillereistä joita kymmenet tuhannet suomalaiset syövät ns. oikeaan vaivaan, lääkärin määrääminä.

Olen siis yhteiskunnan alinta pohjasakkaa, narkomaani. Kuitenkin myös narkomaaneille kuuluisi asianmukainen hoito sillä kyse on sairaudesta.

Jyväskylässä päihderiippuvaisten hoito on keskitetty Päihdepalvelusäätiön tiloihin Kyllöön ja itse olen jonottanut marraskuusta lähtien, jotta pääsisin päihdelääketieteeseen erikoistuneen lääkärin juttusille ja (katkaisu)hoitoon. Missä muussa sairaudessa lääkärin puheillepääsy kestää näin kauan?

Minulle on annettu ymmärtää, että mahdollinen hoito voisi alkaa ehkäpä helmikuussa. Nykyisellä menolla olen tuohon mennessä kerennyt kuitenkin jo menettää työpaikkani, sillä "lääkkeiden" - käytän huumeita pysyäkseni terveenä ja työkykyisenä - hommaaminen katukaupasta vie liikaa rahaa ja muita resursseja.

Olisikin hyvä,että rahahanoista päättävät tajuaisivat miten paljon hoitamaton päihderiippuvuus maksaa. Tietenkään kyse ei voi eikä saa olla vain rahasta vaan myös ihmisarvosta ja asenteista.

Itse haaveilen tilanteesta jossa erilaisia hoitomalleja olisi useita, emmehän hoida muitakaan mielensairauksia vain pillerillä x tai terapiamuodolla y. Vaikka en olekaan suuri yksityistämisen kannattaja, on kiehtovaa ajatella millainen olisikaan tilanne jossa Päihdepalvelusäätiö joutuisi aidosti kehittämään toimintamallejansa kilpailun takia.

Tällä hetkellä tuntuu, että narkomaanien hoito Jyväskylässä palvelee lähinnä päättävien tahojen mielenrauhaa "kun kerran aivan täysin oman onnensa nojaan heitä ei voi jättää - vaikka ovatkin itse valinneet tiensä".

HOITOON JONOTTAVA Jyväskylä Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Suomen uusin ja rumin?

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.