Netin keskustelupalstoilla järkyttäviä myrkytysohjeita

Kävin eräällä keskustelupalstalla ja järkytyin todella. Siellä annettiin suoraan neuvoja, kuinka päästä eroon "pedoista" nurkissa. Yksi vinkki joka kolahti kovaa meni näin: "Siis jos susia pyörii nurkissa, niin ei kun jauhelihaa ja rotanmyrkkyä!" Tähän vastasi toinen nimimerkki: "loisteputken palasia sekaan, niin kyllä rouske käy ja hukalta madot suolistosta lähtee!!"

Ajattelevatko tällaisen neuvon antavat kuinka paljon tuskaa tällainen kuolema eläimelle tuottaa? Kaikki eläimet ovat tuntevia yksilöitä. Myös "pedot". "Pedot" eivät ole ainoita jotka näitä "joka kylän sankareiden" syöttejä syövät. Myös koirat ja muut kotieläimet ovat tulilinjalla. Rotanmyrkyn teho perustuu siihen, että se estää veren hyytymisen. Eläin kuolee sisäisiin verenvuotoihin. Jos myrkytys, esimerkiksi koiralla huomataan ajoissa, on eläimen henki eläinlääkärin avulla vielä pelastettavissa.

Itse olen metsissä eläinten jälkiä katsellessa ja seuraillessa pitänyt aina koiran mukanani. Uskollisesti se oli kaverina säästä ja muista olosuhteista riippumatta. Ei ole enää. Kaksi viikkoa sitten se kuoli myrkytykseen, jota ei ajoissa huomattu. Eläinlääkäri totesi tämän ruumiinavauksessa. Mistä se myrkkyä oli saanut ei itselleni ole arvoitus. Poliisi tutkii asiaa, mutta tekijöitä ei varmasti ikinä tavoiteta.

Jokaisen joka on myrkkysyöttejä käyttänyt tai on suunnitellut käyttävänsä, pitäisi päästä kokemaan aiheuttamansa tuska. Esimerkiksi tuska, kun omistaja ymmärtää, että mitään ei ole tehtävissä. Ne hetket, kun näet rakkaan kumppanisi kärsivän ja ainoa mitä voit sen hyväksi tehdä, on antaa eläinlääkärin pistää se viimeinen piikki. Sen jälkeen ei ole kipuja. Myrkky aiheuttaa todella tuskaisen kuoleman. Kun kuulee oman koiransa huutavan tuskasta, ei voi kun toivoa, että joku joskus joutuisi asiasta tuomiolle. Valitettavasti näin käy todella harvoin.

Nämä ihmiset jotka neuvoja jakelevat keskustelupalstoilla tietävät mistä puhuvat. Olen varma, että he ovat neuvojaan toteuttaneet ja testanneet. Ajatus on todella järkyttävä.

Kuinka pitkälle heidän annetaan mennä, ennen kuin joku asiaan puuttuu?

He myrkyttävät "petoja", mutta tulee väistämättä mieleen, missä se todellinen peto asustaakaan.

JAANA SALONEN puheenjohtaja Wild Lynx Ry Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.