Netissä itsensä mainostaminen kuuluu asiaan

ltsemainostus on netissä yksi parhaimmista tavoista saada kuuluisuutta, mutta monet sanovat, että se on huono asia. Miksi?

Olen huomannut, että kukaan ei tykkää ihmisistä, jotka mainostavat omia kanaviaan, blogeja tai taidetta netissä. Jotkut jopa hyökkäävät heidän kanaviinsa.

Tämä ongelma on aika iso juttu, koska jos esimerkiksi YouTubessa haluaa saada kuuluisuutta tai huomiota, itsemainostus on aika lailla ainoa tapa saada sitä.

Mutta jos mainostat itseäsi, monet vain lisäävät vihakommentteja ja muutenkaan eivät hyväksy sitä. Tämän takia monet uudet kanavat kuolevat, ennen kun niille annetaan edes mahdollisuus.

Minun mielestäni itsemainostuksen pitäisi olla hyväksyttävää, jopa kannatettavaa kaikkialla netissä.

Jos taas et voi olla niin ystävällinen, että autat uusia ihmisiä saamaan kuuluisuutta netissä, voit vain olla huomaamatta niitä mainoksia.

Ymmärrän, että jos joka ikinen uusi kanava mainostaisi itseään, kommentit olisivat täynnä niitä.

Niille voisi tehdä oman alueen, kuten Deviantart-nettisivulla on tehty chattitiloja, jotka on suunniteltu itsemainostukseen.

Jos itsemainostus olisi hyväksytty, monet uudet kanavat tai blogit eivät kuolisi niin alussa, kun niiden pitäjät saisivat etenemisen tunteen.

Silloin meillä olisi paljon enemmän kanavia, blogeja tai taidetta netissä, joista me kaikki voisimme nauttia.

Eelis Eriksson

Mankolan koulu 8A

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.