Nollatutkimusta

Eri medioissa on käsitelty kansanedustajien jakamista oikeisto-vasemmisto akselilla. Lähtökohtana vaalikonevastausten kritiikitön tarkastelu, joka edustaa enintään heikon viihteen tasolla olevaa nollatutkimusta.

Vaalikoneen kysymykset eivät mittaa muuta kuin satunnaisia kannanottoja pintailmiöihin akselilla yhteisvastuullisuus suhteessa markkinavoimien ylivaltaan.

Tutkimuksen tekijät näyttävän leimaavan yleisen asevelvollisuuden ja oman puolustuksen vasemmistolaiseksi. Naton syliin hyppääminen olisi sitten heille tämän vastakohta. Kyse on kuitenkin vain siitä tosiasiasta, että maanpuolustus on niin vakava asia, että sitä ei jättää yksistään minkään ulkoisen ostopalvelun varaan.

Nato-kysymyksen kannalta voi olla myös hyödyllistä katsoa sitä, mihinkä se pystyy Afganistanissa ja tehdä tästäkin johtopäätöksiä sen maasodankäynnin kyvyistä.

Ihmisen puolustaminen markkinavoimia vastaan, jokaisen kansalaisen terveydenhuollon ja sairaanhoidon hyvä saatavuus kaikkialla ovat asioita, joita haluan edelleen edistää.

Sama koskee suomalaisia työpaikkoja ja maaseudun elinkeinoja, näitä ei pidä jättää globalisaation armoille. Suomalainen yhteiskunta voi hyvin eheänä, jossa olemme yhdessä veneessä ja jossa kannamme vastuuta lähimmäisestä.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk) Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.