Nukkuvien äänestäjien herättely tärkeää

Nukkuvien ”puolue” on suurempi kuin mikään oikea puolue. Suositut kannatusmittausgallupit jättävät nukkuvien joukon tutkimatta. Miksi kolmasosa ei äänestä ja mitkä johtavat nukkuvien määrän muutosvaihteluihin?

Äänestäjien siirtyminen virallisista puoleista toiseen heijastuu gallupeissa, mutta mikä merkitys on sillä, jos nukkuvat herätetään, jakaantuuko kannatus kaikille puolueille tasan? Vajavaiset tutkimukset, tai oikeastaan vain gallupit, eivät tuota tietoa tästä mielenkiintoisesta ilmiöstä.

Kaikkia puolueita kuitenkin kiinnostaa siirtoliike nukkuvista omaan leiriin. Toimivan yhteiskunnan ja demokratian merkki on hyvä äänestysaktiivisuus. Valitettavasti poliittinen syrjäytyneisyys heijastaa myös sosiaalista syrjäytyneisyyttä.

On erinomainen asia, että Keski- Suomen puolueosastot ovat yhteistoiminnassa kehittäneet äänestysaktiivisuuskampanjan ”Äänestysprosentti nousuun” joka käynnistyy vaalien alla. Asia on hyvä, ja erinomaista siinä on se, että maakunnan puolueet keskustelevat keskenään ja ovat löytäneet yhteisen tavoitteen äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi. Yhteen hiileen puhaltamista samalta puolelta tarvitaan, kun valtakunnan hyvinvointia ja taloutta elvytetään.

Esko Järvenpää

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.