Nuoret eivät osaa ylläpitää kaverisuhteita

Eivätkö nuoret välitä hyvistä kaverisuhteista? Ovatko pitkät kaverisuhteet nuorten mielestä turhia? Eikö tulevaisuuden kavereita tarvitse miettiä? Eivätkö kaverit merkitse nuorisolle enemmän kuin puhelin?

Jos nuoret osaisivat pysyä kavereina pidempään, siitä olisi iloa tulevaisuudessa. Tuskin kukaan haluaisi olla sellaisen ihmisen kaveri, joka on katkaissut kaikki edellisetkin kaverisuhteet. Sosiaaliset taidotkaan tuskin kehittyvät, jos kaikki jättää kaikki kaverit.

Nuoret tuntuvat elävän hetkessä ja tekevän nopeita päätöksiä kaveruuden suhteen. Kavereiden kanssa ei vietetä enää niin paljon aikaa kuin ennen, koska kännykkä korvaa kaverit. Kaveruus saattaa loppua ensimmäiseen pinnalliseen riitaan. On myös ikävän yleistä, että toinen tai kummatkin alkavat levittää toisistaan huhuja ja kaveruus päättyy siihen.

Esimerkiksi jos kouluun tulee uusi oppilas, niin kannattaa ensin tutustua koulukaverina, että näkee millainen ihminen oikeasti on. Vasta kun tietää oikeasti, että uusi tuttavuus on luotettava, kannattaa puhua luottamuksellisemmista aiheista.

Minun mielestäni nuoret voisivat miettiä, kenen kanssa haluavat olla läheisempiä kavereita, ennen kuin luottavat toisiinsa ja seuraavalla viikolla eivät enää voi puhua toisilleen. Kavereiden salaisuudet ovat luottamuksellisia ja niitä ei pitäisi kertoa muille. Juorujen levittäminen ja muu kiusaaminen pitäisi lopettaa.

Veeti Tikkanen

Petäjäveden yläkoulu, 8B

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.