Nuorten muotivillitykset yhdenmukaistavat

Kun kuljet kadulla, saattaa joka toisella vastaantulija nuorella olla samanlainen asukokonaisuus. Jaloissa ne tietyt tennarit, joissa on tähtikuvio. Ulkotakkina parkatakki, jonka huppua ympärystää karvareunus.

Koulun kiireisillä käytävillä voi bongata pojilla kolmiraitaiset verkkarit, sekä hupparin jossa on lintu merkkinä. Tytöillä löytyy flanellipaita, joka on sidottuna vyötärölle. Kaikki on yhdistetty asukokonaisuudeksi pipon kanssa, on laitettu villapaita päälle tai se on vedetty hupparin päälle. Revityt farkut ja neuletakit ovat myös in tällä hetkellä. Suuret korut vain korostavat asukokonaisuutta.

Nuorten on vaikea pukeutua, ellei edellä mainittuja vaatteita löydy vaatekaapeista. Sillä kaikki ei uskalla pukeutua niin kuin itse haluaisi. Toki niitä rohkeita nuoria löytyy, jotka eivät pelkää vastustaa muotimaailmaa. Minusta se on hieno asia, että he uskaltavat olla oma itsensä.

Mielestäni on hölmöä, kun talvisin käytetään napapaitoja ja valitetaan että on kylmä. Mutta eiköhän sekin napapaitakausi ole jo ohi. Muotivillitykset menevät todella nopeasti ohi. Minusta on tyhmää, että ostat villityksen aikaan paidan käytät sitä ja kun aika on ohi, jätät sen kaappiin lojumaan. Minusta ei kannata kaikkiin muoti-ilmiöihin tempautua mukaan, varsinkin jos et edes pidä vaatteista, jotka ovat muodissa.

Aina ei siis kannata seurata muotia, sillä siinä menee turhaan rahaa hukkaan. Toki ymmärrän niitä, jotka todella pitävät muodista ja haluavat pukeutua sen mukaan, mutta silti kannattaa pukeutua niin kuin itse tykkää.

Kiia Marttinen

Jyväskylän normaalikoulu 8F

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Syrjäytyminen juurihoitoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.