Nuorten ongelmien syyt

Vielä muutama vuosi sitten kukaan tuskin olisi kuvitellut, että Suomessa tapahtuu tällaisia murhenäytelmiä, joita nyt on tapahtunut vuoden sisällä jo kaksi. Mediassa on puhuttu paljon sitä, kuinka osa nuorista voi todella huonosti. Miksi ongelmaan on niin vaikea löytää ratkaisua?

Onko kyse oikeasti siitä, ettei ole ketään jonka kanssa voisi puhua huolistaan ja ongelmistaan? Paneudutaanko nuorten ongelmiin oikeasti niin hyvin kun voisi?

Viime päivinä lehdissä ja internetissä on ollut keskusteltua siitä, että aselakeja tulisi kiristää. Myös poliisit ovat saaneet kritiikkiä osakseen.

Auttaako syyllistäminen ketään? Eikö tulisi paneutua mieluummin siihen, mistä tällaiset teot alun perin saavat alkunsa?

Aselakien kiristäminen voi osaltaan hidastaa vastaavien tapahtumien uusiutumista, mutta ne eivät kuitenkaan poista sitä ongelmaa, että Suomessa on nuoria, jotka voivat huonosti ja pahimmassa tapauksessa oireilu saattaa johtaa näin hirveisiin tekoihin.

Ihmisviha ei synny itsestään. Lapsesta asti tulisi kiinnittää huomiota vuorovaikutussuhteisiin ja siihen, että lapsi pystyisi tuomaan omia tunteitaan esille ja pystyisi puhumaan niistä jonkun kanssa.

Näissä ampumisvälikohtauksissa on ollut tekijänä varmaan sellainen ihminen, jonka maailmankuva on jo todella vääristynyt ja pirstaleinen. Olisi aikuisten, niin vanhempien kuin kasvatuksesta huolehtivien ammattilaistenkin tehtävä huolehtia siitä, että lapsista ja nuorista kasvaisi ihmisiä, jotka pystyisivät ottamaan vastuun elämästään ja teoistaan?

IDA KORTELAINEN sosionomiopiskelija Diakonia-ammattikorkeakoulu Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkisen terveydenhuollon vastuunkanto on teoreettista

Joku tolkku pitää olla taloustalkoissakin!

Huonoja termejä

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 5.7.

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.