Nuorten viesti lukioista tärkeä

Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Arto Lepistöä harmittaa ”helkkarin paljon”, että Lyseo on ollut esillä niin rutkasti kaupungin lukioverkosta keskusteltaessa. Niin harmittaa meitä Lyseosta puhuneitakin. Olisi ilo nähdä enemmän myös muiden lukioiden edustajien kannanottoja. Huoli tulevasta on ollut yhteinen, ei vain lyseon ystävien.

Onneksi Voionmaan opettajat saivat kannanotollaan paljon huomiota, ja onneksi kansalaiset ovat kirjoittaneet myös laajan jättilukioita vastustavan yleisen aloitteen, joka ei hehkuta mitään lukiota ylitse muiden. Arto Lepistö ei kuitenkaan ole liittänyt kannanottoa sivistyslautakunnan seuraavan kokouksen esityslistan oheisliitteisiin.

Voionmaan kannanotto liitteissä on. Mistä valikointi johtuu? Voionmaan kannanoton tulee totta kai olla mukana päätöksentekoprosessissa, mutta ei ainoana laatuaan. Sama kohtelu kuuluu kaikille kannanotoille. Jopa ne Lyseo-kannanotot on liitettävä esitykseen.

Keskisuomalaisen pääkirjoituksen (31.1.2012) vaatimus on asiallinen: ”Nuorten kannanottoja ei voi noin vain sivuuttaa, vaan Jyväskylän päättäjien on perehdyttävä niihin vakavasti ja otettava huomioon päätöksenteossa.” Toistaiseksi sivuutetun yleisen aloitteen ojensivat päättäjille juuri nuoret.

Jani Tanskanen

ylioppilas

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.