Nuortenilloissa ei nukuta

Kasvatustyön pappi Johanna Liukkonen Jyväskylästä kirjoitti (Ksml 6.1.) siitä, miten rippikoulua ennen suoritettavasta seurakuntaelämään tutustumisjaksosta yritetään tehdä sellainen, että se esittelee nuorille kirkon toimintaa monipuolisesti.

Itse olen menossa tänä vuonna rippikouluun, ja sen verran mitä olen tilaisuuksissa käynyt, ne ovat olleet kaikkea muuta kuin monipuolisia. Esimerkiksi ensimmäisessä alueseurakunnan tapaamisessa käytiin läpi jumalanpalveluksen kaava.

Valitettavasti minun täytyy sanoa, että nukahtaminen ei ollut kaukana tuossa tilaisuudessa.

Olen käynyt parissa vapaiden suuntien nuortenillassa, ja siellä on täysin erilainen meno kuin perinteisessä jumalanpalveluksessa.

Rippikoulupassiin saa merkinnän vain luterilaisen kirkon tilaisuuksista, ja nuorilla, jotka eivät ole kiinnostuneita kristinuskosta, ei ole kiinnostusta mennä esimerkiksi helluntaiseurakunnan nuorteniltaan, koska sieltä ei saa merkintää.

Jos rippikoulupassiin olisi mahdollisuus saada merkintä myös tällaisesta nuortenillasta, olen varma, että monet nuoret saisivat positiivisemman kuvan kristinuskosta.

Lähes kaikki nuoret valitsisivat varmasti mieluummin paikan, jossa bändi soittaa menevää ylistysmusiikkia ja jossa oikeasti tapahtuu jotain merkittävää, kuin kirkon, joka on täynnä mummoja ja jossa veisataan virsiä urkujen säestyksellä. Nuoria ei yksinkertaisesti kiinnosta sellainen!

Johanna Liukkonen kirjoitti, että jos kaipaa räväkkyyttä, niin tervetuloa rippikoulukonserttiin 26.5. Eli nuorille siis on tarjolla vain yksi tapahtuma, josta tätä räväkkyyttä löytyy, kun perinteisissä messuissa käyntejä on lähes kymmenen. Jos nuoria halutaan oikeasti saada kiinnostumaan kristinuskosta, pitäisi heille antaa mahdollisuus nähdä myös kristinuskon toinen puoli!

HANNA PARIKKA, 8. lk Jyväskylän kristillinen koulu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.