Nyt on tää hetki, mut nyt se meni jo!

Oletko sinä onnellinen? Muistatko nauttia jokaisesta hetkestä elämässäsi? Olethan tyytyväinen tämänhetkiseen elämäntilanteeseesi? Nämä kysymykset kuulostavat aika kliseisiltä, mutta se ei tee niistä yhtään sen huonompia. Ne ovat oikeastaan todella tärkeitä kysymyksiä.

Nykyihmisellä on kauheasti stressiä ja kova kiire joka hetki, elämäntyyli on hektisempää ja suorittavampaa kuin ennen. Ollaksesi kunnon kansalainen täytyy sinun paahtaa läpi opiskeluiden suoraan uraputkeen, jotta voit maksaa verorahoja valtiolle.

Ollaksesi hyvä työntekijä työsi täytyy olla tehokasta ja tuottavaa.

Työt tulisi tehdä nopeammin ja paremmin, aina vain pienemmillä määrillä työntekijöitä. Tuottavatko tällaiset ratkaisut onnellisuutta ja hyvinvointia? Korkeintaan päättäjille.

Kiireen ja stressin takia ei ehditä nauttimaan tästä hetkestä, elämä vain niin sanotusti ajaa ohi. Tuudittaudutaan arjen tuomaan sykliin, josta vasta lomalla saatetaan hengähtää ja rentoutua. Ajatellaan, että tehdään asioita sitten myöhemmin, sitten kun on vanhempi, sitten kun on aikaa ja rahaa. Haaveillaan tulevaisuudesta tai vaihtoehtoisesti haikaillaan menneestä.

Ihmiset, hei, entä se nykyhetki, arjen pienet ilot ja oikeasti tärkeät asiat kuten ihmissuhteet? Ilman työtä ja rahaa ei tässä yhteiskunnassa pärjää, mutta pitäisi silti osata irrottautua ajattelemaan muutakin kuin palavereita, tapaamisia tai budjetteja.

Nauttia ruoasta, jota syö, hengittää hetki raikasta ilmaa, kuunnella toista, leikkiä lapsen kanssa tai vaikkapa lukea omassa rauhassa hyvä kirja.

Tai sitten tehdä se, mistä aina haaveilee, vaikka lähteä kiertämään maailmaa, jos se tekee onnelliseksi. Välillä kannattaa vain pysähtyä ajattelemaan, mitä on elää. Unohtaa kaikki muu ja iloita tästä hetkestä, juuri tästä, koska se on nyt ja sitä et saa enää koskaan takaisin.

Joten älä anna elämän ajaa ohi, vaan hyppää itse kuljettajan paikalle, ja mikä tärkeintä, nauti siitä.

Emilia Leväniemi

lukion toisen vuosikurssin opiskelija

Perho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetSiivoojat ovat ne jotka mahdollistavat hoitajien ja lääkäreiden työskentelyn.Kuka huomaa

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.