Nyt ruutia varjelee ulkomainen omistaja

Nykytyylillä valtioveneemme liplattelee ajan laineilla rajallisen käsitykseni mukaan, ilman tähystystä ja osaavaa ohjausta.

Tämä on nähtävissä muun muassa suorastaan pakonomaisessa yhteisten tärkeyden tuotantolaitoksen myynnissä ja hävittämisessä pääosin ulkomaisten omistajien eduksi.

Perhekuntamme ”evakkoreki” pysähtyi Laukaan Vehniän kylän jälkeen Vihtavuoreen Albagan tilan maille. Isämme sai työmiehen paikan tilalla ja perhe katon päänsä päälle.

Tämä ”Vihtavuori-vaihe” kesti 5 vuotta jona aikana asuntojamme vaihdettiin viisi kertaa.

Vihtavuoren kyläkunnan hallitsevin näkymä on Siikajärven läheisyydessä olevan, alun perin valtion omistama nalli- ja ruutitehdas mahtavine savupiippuineen.

Asuma-aikanamme miltei avoimien ovien periaatteella toimiva tehdasalue oli kävelyretkemme ulottuvilla. Tehtaanpillin vihellys ilmoitti ajan kulun. Työväki teki vuorotyötä luottavaisin mielin.

Sota-ajan tuotannossa syntyneitä epävarmoja nalleja oli sijoitettu läheiseen savipohjaiseen Vihtajärveen.

Minä harrastin hylkynallien poimintaa pohjaliejusta. Kuivattamisen jälkeen nallit räjähtivät näpäkästi lyötäessä kivellä aluskiveä vasten. Ammattimiehen hommassa olin 4-vuotias ja risat.

Ajan kuluessa sota-ajan opetukset ovat unohtuneet omavaraisuuden ja huoltovarmuuden suhteen.

Nykyajattelun mukaan ei ole trendikästä estää jalkaväkimiinojen avulla vihamielistä maahan kävelyä. On paljon ”inhimillisempää” hävittää ulkomaisilla räjähteillä elolliset olennot hehtaarin alueelta kertarysäyksellä.

Nyt on korkea aika valtiovallan ottaa kansakuntaa tukeva asenne yrityspuolella ja puolustusteollisuudessa.

Tänä päivänä ruutitehdasaluetta varjelee ulkomainen omistaja ”vääriltä katseilta” suljetun portin avulla, mutta ruudintuotanto on vaarassa jäädä levälleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.