Oikeuslaitos remonttiin

Oikeuslaitos on jo vuosia jopa vuosikymmeniä ollut ylikuormitettu. Se, minkä takia näin on, ei ole selvitetty eikä ole edes haluttu selvittää.

Syy tähän on se, että monelta asianajajalta ja tuomarilta menisi hyväpalkkainen työpaikka osittain tai kokonaan. Kun on seurannut oikeuslaitosten asiapapereita niitä on metrien korkuisia pinkkoja. Minä en ainakaan usko että nämä suuret paperipinkat tulee rivi riviltä luetuksi näissä laitoksissa.

Jos näin on, että ne luetaan sanasta sanaan niin paljon tehdään turhaa byrokraattista työtä. Itse olen vain kansakoulun käynyt, mutta uskallan sanoa, että puolet näistä paperikasoista on turhaa mitään sanomatonta jätepaperia.

Uutisissa mainittiin, että eräästä veronkiertojutusta on niin paljon asiapaperiaineistoa, että menee ainakin 6 vuotta ennenkuin päästään näitä asioita selvittämään. Tästä sen näkee miten nämä oikeuslaitokset on työllistettyjä.

Oikeusministeriö on esittänyt, että oikeuslaitoksissa on niin suuret ruuhkat, että eräissä tapauksissa oikeusasioissa olisi mentävä suoraan käräjäoikeudesta korkeimpaan oikeuteen ajan säästämiseksi. Juuri tämä asia sai minut kirjoittamaan. Kuinka paljon aikaa säästetään, kun jätetään oikeusasteita - tässä tapauksessa hovioikeus - väliin tarpeettomana.

Mielestäni pitäisi siirtyä sikäli nykyaikaan, että yleensä asiat tulisi pystyä ratkaisemaan käräjäoikeudessa. Yhteiskunnan kannalta olisi parempi, että mitä vähemmän oikeutta käydään sitä parempi se on yhteiskunnalle. Paljon käy niin, että yhteiskunta joutuu maksamaan oikeuskulut, jos rikoksentekijä on varaton.

Oikeusasianajotoimiston sihteereille neuvon, että kirjoittakaa vain se oleellinen tärkeä siihen paperiin asiasta. Näin säästytään turhilta paperikasoilta.

Isot on eduskunnassakin paperikasat edustajien edessä. Tiedä sitten tuleeko luettua, kun eräät edustajat näkyvät nukkuvan paperikasan edessä.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Korttelimallista synergiaetuja

Lyhyet

Lyhyet

Työn arvostuksen pitää näkyä myös korvauksessa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.