Oikoradalle pitää saada oma yhdistys

Oikoradalle pitää saada oma yhdistys

Pääradan kehittämiseksi on oma yhdistyksensä. Keski-Suomen vaikuttajien Kalevi Olinin, Erkki Laatikaisen, Mauri Pekkarisen ja Markku Anderssonin kannattaisi panna alulle Lahti-Jämsä -oikoratayhdistyksen perustaminen. Susanna Huovinen entisenä liikenneministerinä olisi hyvä saada mukaan. Yhdistys olisi ensi askel radan toteuttamiseksi. Seuraavat olisivat tuen saanti hankkeelle EU:n raideliikenteen kehittämisohjelmalta ja toteuttamiskonsortion kokoaminen. Kerava-Lahti oikoradasta opimme, että uuden radan aikaansaaminen ei välttämättä vie pitkää aikaa.

TAPIO LAMPINEN dosentti Jyväskylä, Vaajakoski

Keski-Suomen Hiihto kaipaa valokuvia

Keski-Suomen Hiihdon historiikki 1987-2009 on kovasti työn alla. Päätoimittaja Alpo Peltola on tehnyt pitkän päivätyön tekstin suhteen. Kirjan taitto on alkanut ja kuvien valitseminen tekstin yhteyteen tapahtuu lähiaikoina. Tuhti historiikki ilmestyy vuoden lopulla.

Kaipaamme selkeitä, teräviä kuvia, lähinnä vuosilta 1987-2000 ennen digiaikaa. 2000-luku on kyllä hyvin turvattu.

Mielenkiintoisia kuva-aiheita olisivat ainakin 1980-luvun lopun kuuluisat Ruupon hiihdot Viitasaarella, Jari Laukkanen, valmentaja Tapani Ahonen, 24 tunnin hiihto Laajavuori (Teuvo Rantanen), Riikka Sirviö nuorena tyttönä, maakuntaviestit ja hiihtoleirit. Yhteyttä voi ottaa Keski-Suomen Hiihdon nettisivujen kautta: www.kshiihto.sporttisaitti.com.

ARTO HYYTIÄINEN historiatoimikunnan jäsen Saarijärvi

Kevan rahat eivät kuulu keinottelijoille

Kunnallisen eläkelaitoksen Kevan ympärillä ilmenevät vaalirahasotkut vievät uskottavuutta myös eläkelaitoksen toimista, ainaiset selittelyt Kevan sivuilla osoittavat, etteivät asiat ole kunnossa myöskään eläkelaitoksissa.

Suomen pitäisi selvitysten mukaan olla vähiten lahjontaan satsaava maa maailmassa. Toisin on käynyt. Kansalaisia on tietoisesti johdettu harhaan ja selittelyt on saatu pakon edessä. Toivon tämäntapaisen vääristelyn loppuvan, että luottamus esimerkiksi Kevan toimintaan palautuisi. Kevan rahat kuuluvat niiden maksajille eikä keinottelijoille.

PEKKA PENTTINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Etusijalle lapset ja nuoret

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Miksi nuori haluaisi äänestää vaaleissa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.