Olemme kelluneet jo kylliksi

Keskisuomalainen totesi taannoin pääkirjoituksessaan, että turvallisuuspolitiikan suuri kuva on Pohjolassa muuttumassa. Näin on, kun Venäjä on harjoittanut voimapolitiikkaa Krimillä ja Ukrainassa rikkoen YK:n peruskirjaa, Etykin loppuasiakirjaa sekä ns. Budapestin memorandumia, jonka piti taata Ukrainan koskemattomuus. Valtiojohtomme on tämän todennut kylmän asiallisesti.

Lars-Olof Fredrikssonkin myöntää mielipiteessään ”Suomen oma tie”(Ksml 27.5.), että ”marssijärjestystä määrittävät kansakuntien geopoliittinen asema, voimaan perustuva valta sekä kuolleiksi luullut imperialistiset haaveet.”

Oikein, mutta hän ei pysty esittämään tilanteen vaatimia johtopäätöksiä vaan tarjoilee historian opetuksia väittäen, että puolustuksemme olisi uskottava. Voi kysyä, miten ihmeessä, kun sitä on nakerrettu vähentämällä rajusti määrärahoja ja luopumalla järjettömällä tavalla tunnepohjalla maamiinoista.

Turvallisuudelle vaihtoehtoja on monia, eräät ovat harhaa kuten luulottelu Euroopan unionin ja Pohjolan takeista, jolloin jäljelle jää sotilasliitto Nato. Siihen liittyminen nostaisi Suomen turvallisuuskynnystä yhdessä yössä.

Turvallisuuspoliittinen kellunta olisi lopetettava. Olen ennenkin toivonut, että valtiomme johto ottaisi vastuun, joka on nyt entistä suurempi. Niin sanottu Suomen oma tie johtaa eristykseen ja turvattomuuteen.

Paavo Rantanen

ministeri

Helsinki / Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetSiivoojat ovat ne jotka mahdollistavat hoitajien ja lääkäreiden työskentelyn.Kuka huomaa

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.