Olemme kelluneet jo kylliksi

Keskisuomalainen totesi taannoin pääkirjoituksessaan, että turvallisuuspolitiikan suuri kuva on Pohjolassa muuttumassa. Näin on, kun Venäjä on harjoittanut voimapolitiikkaa Krimillä ja Ukrainassa rikkoen YK:n peruskirjaa, Etykin loppuasiakirjaa sekä ns. Budapestin memorandumia, jonka piti taata Ukrainan koskemattomuus. Valtiojohtomme on tämän todennut kylmän asiallisesti.

Lars-Olof Fredrikssonkin myöntää mielipiteessään ”Suomen oma tie”(Ksml 27.5.), että ”marssijärjestystä määrittävät kansakuntien geopoliittinen asema, voimaan perustuva valta sekä kuolleiksi luullut imperialistiset haaveet.”

Oikein, mutta hän ei pysty esittämään tilanteen vaatimia johtopäätöksiä vaan tarjoilee historian opetuksia väittäen, että puolustuksemme olisi uskottava. Voi kysyä, miten ihmeessä, kun sitä on nakerrettu vähentämällä rajusti määrärahoja ja luopumalla järjettömällä tavalla tunnepohjalla maamiinoista.

Turvallisuudelle vaihtoehtoja on monia, eräät ovat harhaa kuten luulottelu Euroopan unionin ja Pohjolan takeista, jolloin jäljelle jää sotilasliitto Nato. Siihen liittyminen nostaisi Suomen turvallisuuskynnystä yhdessä yössä.

Turvallisuuspoliittinen kellunta olisi lopetettava. Olen ennenkin toivonut, että valtiomme johto ottaisi vastuun, joka on nyt entistä suurempi. Niin sanottu Suomen oma tie johtaa eristykseen ja turvattomuuteen.

Paavo Rantanen

ministeri

Helsinki / Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

Lyhyet

Jyväsjärvi ja Rantaraitti ovat Jyväskylän keuhkot

Kulmuni on paras johtaja keskustalle

Lyhyet

Äänestäjien tahdosta viis

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.