Olen kiitollinen virsistä

Keski-Suomen vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsen Heidi Friman kirjoitti seuraavasti (Ksml 1.6.): ”Perustuslain mukaan kenelläkään ei ole velvollisuutta uskonnon harjoittamiseen ja niinpä koulun yhteisissä juhlissa ei yksinkertaisesti tule harjoittaa uskontoa.”

Olen kirjoittajan kanssa sekä samaa että eri mieltä. Velvollisuutta ei ole, mutta oikeus tulee säilyttää.

Mielipiteeni on subjektiivinen, mutta kokemuspohjaisena mielestäni julkaisemisen arvoinen. Vuonna 1987 elämääni ilmestyi tienviitta, kouluaikainen virsikirja.

Virret osoittautuivat rakkauslauluiksi Jeesukselle. Virsirunoilijat olivat kohdanneet hänet, josta kirjoittivat. Nykyisestä virsikirjasta löytyy lisäksi useita esimerkiksi kristillisiin juhliin liittyviä osioita, jotka kuuluvat yleissivistykseen.

Koulun musiikkituntien ansiosta useiden virsien sävel oli minulle tuttu. Sitä, olisinko tehnyt löytöni aiemmin, jos virsiä olisi avattu hieman enemmän, en tiedä, mutta kiitän siitä, mitä sain.

Olen julkaissut kymmenen omaa kirjaa, minkä ohessa työskentelen arvostamani ammattilainsäädäntökirjallisuuden parissa, mutta elämäni merkittävimmät kirjat ovat Pyhä Raamattu ja virsikirja, joista löydän sen totuuden, joka vapauttaa minut elämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.