Olenko käynyt väärällä lääkärillä?

Avoin kysymys terveydenhuollolle. Miten saa invapysäköintikortin? Verokortissani on täysi 100 prosentin invalidivähennys. Riittääkö se?

Minulta on leikattu selkä, polvi, molemmat lonkat on operoitu, laitettu tekonivelet lisäksi minulle on tehty neljän suonen avoin sydänleikkaus.

Olen kysynyt omalääkäriltäni asiasta. Hän vastasi, että hän ei voi sellaista kirjoittaa, kun laki sanoo, että sen saa vain täysin sokea tai liikuntavammainen eli pyörätuolipotilas.

Nyt olen katsellut, kellä semmoinen kortti on. Lähes kaikki kävelevät omin jaloin autosta. Muutamia olen myös haastatellut. He ovat vastanneet, että olet kysynyt väärältä lääkäriltä!

Siitäkö se vaan johtuukin? On kyllä aika vaikea mennä autoon noilla parkkipaikoilla, kun yleensä ihmiset parkkeeraa niin lähelle, että ei tahdo oikein taipua autoon, ja mielellään kumminkin etsii sitä parkkipaikkaa läheltä sisäänkäyntiä kun se maitopurkkikin on haettava sieltä kaupan perimmäisestä nurkasta.

Pitäisikö minun varata aika yksityisvastaanotolta? Onko siellä sellaiset lääkärit, jotka voivat kirjoittaa tuon tarvittavan lausunnon?

Risto Högbacka

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Pienet kunnat ahdingossa

Joogit vastasaunan lauteille

Lyhyet

Lyhyet

Kuka lopulta kerää rahat vappusatasiin?

Haasteina oppilasmäärä ja kiinteistön soveltuvuus

Tulevaisuus vaatii tekoja

Lukijan kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.