Olisiko nyt keskustelun aika?

Päättäjät: milloin on luvatun koulukeskustelun aika?

Jättäessämme konsultin selvitykseen liittyvää yli 3 700 nimen adressiamme ja vastatessaan lukiolaisten mielenosoitukseen lupasi kaupunginhallituksen puheenjohtaja ylväästi: "Nyt on aika keskustelulle".

Olemme innolla neljä kuukautta odottaneet sitä keskustelun alkua. Mielestämme keskustelu ei ole sitä, että päättäjät keskuudessaan blogeihinsa kirjoittavat: "Palokkalaiset eivät voi millään ymmärtää...". Keskustelua ei mielestämme myöskään ole se, että vajavaisin tai jopa virheellisin tiedoin tehdään päätöksiä vaihtoehtoja aidosti miettimättä.

Keskustelua ei myöskään ole se, että kallispalkkainen konsultti tekee ehdotuksia faktoilla: "meistä tuntuu, että...". Nimittäin vanhempien tekemän kyselytutkimuksen mukaan (joka olisi virkamiesten jo pitänyt tehdä) oppilaiden mielipide on aivan erilainen kuin konsultin "meistä tuntuu" -arvaus.

Keskustelua mielestämme on sellainen, että vuorovaikutuksessa faktoihin perustuen käydään aitoa vuoropuhelua niiden kesken, joita asia koskee: päättäjät, vanhemmat, oppilaat, opettajat, rehtorit.

Siispä päättäjät: milloin on tuon meille vanhemmille ja oppilaille luvatun lukiokeskustelun aika? Olemme 27.10.2008 jättäneet Palokan lukion tilanteesta kuntalaisaloitteen, jossa on useita kohtia, joihin toivoisimme päättäjiltä perusteluja.

VESA LAPPALAINEN Palokan yläkoulun koulutoimikunnan puheenjohtaja MATTI TAKKUNEN ANNELI MESKANEN kahden lukiolaisen ja yhden yläkoululaisen vanhemmat sekä kaksi muuta allekirjoittajaa (lukiolaisten vanhempia). Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.