Olisiko yhteistyö tuloksellisempaa?

Toimitusjohtaja Kimmo Ojala (sd) ja Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri (sd.) Eetu Kinnunen näkevät (KSML 16.9.), että meneillään oleva keskustelu turvapaikanhakijoiden oikeuksista on lillukanvarsien heiluttelua, joka estää ”tosikuntapolitiikkaa”.

En ymmärrä miten. Ei se muita ole estänyt. Kukaan ei estä myöskään Ojalaa ja Kinnusta aloittamasta poliittista toimintaa milloin vain. Työväenyhdistys olisi esimerkiksi voinut olla mukana Joukkovoima-mielenosoituksen järjestelyissä. En tiedä miksi se ei käynyt.

Muut vasemmistopuolueet, JHL-osastot ja monet yksityiset ihmiset tarjosivat pyytämättä ilmaiset bussimatkat, jotta työttömät ja eläkeläiset, yksihuoltajat ja varattomat pääsisivät mukaan. Olemme aina pyrkineet toimimaan yhteistyössä kuntalaisille tärkeitä asioita edistäessä, esimerkiksi kirjastojen ja terveyspalvelujen säilymisestä taistellessa. Siihen meidän kaikkien kannattaa tähdätä jatkossakin.

Toiseksi: en suinkaan ole väittänyt, etteikö Suomesta saisi kansainvälistä suojelua, jos sille on asialliset perustelut. Nyt on vain käynyt myös toisin, ja olemme saaneet sen vuoksi suorastaan järkyttävää kansainvälistä huomiota ja YK:n moitteet, toistuvasti.

En muuten tiedä, mistä kirjoittajat ovat saaneet tietonsa Salmirannan perheen hakemuksen sisällöstä, ja kysyä pitääkin, mistä he ovat käsityksensä saaneet, ja ovatko he saaneet perheeltä tai heidän asianajajaltaan luvan julkistaa sanomalehdessä tulkintojaan perheen turvapaikkaprosessista.

Kolmanneksi: jos hallitus on kaatanut kuntien asukkaiden kannettavaksi ihmisoikeuksien toteutumisen turvapaikanhakijoiden kohdalla, siitäkin on otettava vastuuta, sillä he ovat kuntalaisia, ja kaupunginvaltuutetut ovat kaikkien asioista vastuussa, eivät ”osan kaupunginalueiden” tai ”joidenkin kuntalaisten” valtuutettuja. Se on myös yksittäisen kuntalaisten vastuu, sillä kaikki kunnan alueella olevat ovat keskenään naapureita.

Olen aina ajatellut, että sosialidemokraatit ymmärtävät historiallisista syistä ihmisoikeuksien päälle. Jos sen eteen toimiminen on Ojalan ja Kinnusen mielestä tyhjien tynnyrien kolinaa, ajattelen siksi mieluimmin, että kyseessä on tahaton lapsus.

Irma Hirsjärvi

FT, tutkija

kaupunginvaltuutettu (vas.)

maakuntavaltuutettu

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.