Oma MM-rallitalli Keski-Suomeen

Moninkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen on esittänyt, että hänen yrityksellään olisi valmiuksia rakentaa myös WRC (world ralley car) -luokan autoja tulevina vuosina.

Hän on esittänyt myös harkittavaksi osallistumista kyseisillä autoilla rallin maailmanmestaruusohjelmaan. WRC-luokan autot ovat tulevina vuosina nykyisiä halvempia ja uusia automerkkejä ja tiimejä tulee osallistumaan MM-ralliin.

Olisi erinomaista, jos myös Keski-Suomesta saataisiin oma rallitiimi osallistumaan MM-ralliin. Täällä on maailmanluokan osaamista ralliautojen rakentamisessa, testauksessa sekä huollossa.

Keski-Suomessa on useita lahjakkaita kuskeja, jotka pystyvät tunkeutumaan maailman kärkeen, mikäli saavat käyttöönsä kilpailulykyisen auton.

Oman tallin perustaminen vaatisi kymmeniä kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Keski-Suomesta on lähtöisin eniten rallin maailmanmestareita. Uskon, että heidän ja muiden avainhenkilöiden verkoston avulla oman rallitallin pystyttäminen voisi olla mahdollista.

PEKKA NEITTAANMÄKI Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

Lyhyet

Lyhyet

Missä viipyvät teot Keski-Suomelle?

Jos historia ei opeta, se rankaisee

Yhteinen aika vanhempien kanssa on lapsen oikeus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.