On Suomi köyhä, siksi jää

Suomalaisten olettaisi olevan kehittynyttä kansaa, mutta eipä näytä niin olevan. Ihmisten terveydenhoito ja sairaanhoito on tärkeimpiä asioita yhteiskunnassa. Kuitenkin niistä tingitään ja tuhlataan miljoonia ja taas miljoonia paljon toisarvoisimpiin menoihin.

Valtion velka on aivan liian iso ja kasvaa jatkuvasti, ja myöskin korkomenot. Talous on rappiolla ja aina vaan pahenee. Ihmiset näyttävät ajattelevan, että kun numeroita suurennetaan niin sillä talous paranee. Sehän vie kuitenkin päinvastaiseen suuntaan.

Melkein joka vuosi joka ammattiala vaatii palkankorotusta ja jos sitä ei saada niin mennään lakkoon. Sitten kuunnellaan uutisista montako miljoonaa euroa vuorokaudessa lakko maksaa.

Seuraavaksi nousevat hinnat, koska tuotanto ei tule tyhjästä. Kustannukset ja hinnat kiipeävät tikkaita vuoronperään. Ulkomaankauppa on iso osa valtion tuloja ja suomalainen tuote kävisi kaupaksi jos se ei olisi niin kallista.

Kalliin hinnan takia ulkomaankauppa ei vedä, ja silloin ei kannata tehdä tuotteita. Työntekijöitä tarvitaan vähemmän ja työttömyys lisääntyy.

Lisääntyvä työttömyys suurentaa työttömyyskorvausmenoja. Yhteiskunnan menot suurenevat ja tulot pienenevät. Sahataan oksaa altamme.

On selvää että näin ”tulee pää vetäjän käteen”. Jos ja kun tuotannossa jää jotakin viivan alle niin se siirretään jonkin pääjohtajan tms. yksityiselle tilille, eikä pyörittämään Suomen taloutta.

Tähän pitäisi ammattiliittojen puuttua koska niillä on joukkovoimaa. Jokin aika sitten kun lehdissä kirjoiteltiin järjestyksen parantamisesta liikenteessä. Jotkut paheksuivat sitä, että valtiolle tulisi sekä tuloja että säästöjä.

Kummallinen asenne.

Lauri Kaita

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Suomi on konkurssissa

Perämäen teksti avasi silmät

Mutkat suoriksi ja valtio käräjille

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet: Omaistani nimiteltiin ”tirlittaniksi"

Mielipide: Pitääkö Jyväskylän maksaa Etelä-Suomen ratasuunnittelua?

Mielipide: ETK pelottelee taas

Mielipide: Myös luonnon eläinten elämä on tärkeä ja arvokas

Lyhyet: Syntyvyys nousuun ja puheet teoiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.