Ongelmaan puututtiin, mutta ratkaisu viipyi

Laukaan sataman kaksi viikkoa kestäneen öljyvuodon syy on selvinnyt ja vuoto saatu vihdoin tukittua. Kyse ei ole suuresta ympäristöonnettomuudesta eikä veteen valuneesta öljystä ole pitkäkestoista haittaa.

Öljyä havaittiin vedessä syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Myöhemmin samana päivänä öljyä oli Saravedessä enimmillään jopa sentin kerros. Ohut öljykerros peitti koko lahden.

Asia ryhdyttiin selvittämään heti. Satamassa oleva tankkausjärjestelmä tutkittiin, aina varmistui dieseliksi, mutta syytä ei löytynyt.

Tällä viikolla sataman rantapengertä kaivettiin syyn selvittämiseksi. Lopulta selitys oli yksinkertainen: öljynerotuskaivon hälytin oli epäkunnossa. Kaivo oli tarkastettu, mutta hälytintä ei.

Olisiko ongelma voitu ratkaista ripeammin? Ely-keskuksen mukaan kunta toimi juuri niin kuin sen pitikin. Välillä näytti, että tilanne on jo hallinnassa, mutta sittemmin vuoto havaittiin uudelleen.

Tänä syksynä öljyä on päätynyt vesistöön myös Jyväskylässä. Aina syiden selvittäminen ei ole helppoa, mutta pienetkin vuodot on pyrittävä tukkimaan nopeasti. Vesistöjen puhtautta ei voi ottaa liian vakavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.