Onko KeskiSuomen maakuntaa?

Päätoimittaja kirjoitti joku viikko sitten kauniisti Keski-Suomen maakunnasta.

Onko sellainen olemassa?

Pohjoisosa on Savoa, eteläosa Hämettä. Voisi sanoa, että aikaisemmin Keski-Suomi oli lääni, nykyään se on entinen lääni. Keski-Suomelta puuttuu oma identiteetti. Maakuntalaulukin on ulkomaalaisen säveltämä.

Tuosta oman identiteetin puutteesta saattaa selittyä Jyväskylän kaupungin toiminnan tietty hampaattomuus. Urheilutalon aikaansaaminen kesti melkein kolmekymmentä vuotta. Konserttitalosta sanoisin, että sitä en taida näillä silmillä nähdä, kun olen vanha mies.

Kaupungin päättäjiltä puuttuu ns. kansalaisrohkeutta. Kun joukko kakaroita kerääntyy heidän ikkunansa alle möykkäämään, he säikähtävät ja rakennuttavat taas jäähallin. Konserttitalolla olisi hyvä paikka, kun purettaisiin Valtiontalo, mutta siihen sisu ei riitä.

Alvar Aallon muisto on pyhä, vaikka Aalto itse saattoi olla melkoinen barbaari. Eräs hänen entinen oppilaansa kertoi, että Aallon mielestä Helsingin Senaatintorin ympärillä olevat Engelin työt pitäisi hävittää - hän kyllä piirtäisi paremmat tilalle!

RAINE LAMPI Keskisuomalainen vuodesta 1966 Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.