Onko Suomessa sananvapaus?

Otsikon kysymys nousee silloin tällöin esille, ja on paljon faktoja, joiden perusteella voidaan väittää, että ei ole.

On alueita ja kysymyksiä, joita koskevia mielipidekirjoituksia ei julkaista laajemmin leviävissä lehdissä.

Muutamia esimerkkejä: Korean Demokraattinen Kansantasavalta eli Pohjois-Korea, Iran, Kuuba ja Vietnam – maita, joista ei kerrota mitään myönteistä. Kuitenkin joka maassa on hyvät ja huonot puolensa.

Jopa Yhdysvalloissa näen jotain hyvää, eli se ei ole Suomen naapuri. Meksiko on heidän naapurinsa ja on sodassa menettänyt Yhdysvalloille Texasin, Kalifornian, Nevadan, Arizonan, New Mexicon ja Utahin eli puolet alueestaan.

Suomessa vaahdotaan uskottavasta puolustuksesta, mutta Pohjois-Korealle ei sallittaisi moista, vaikka heillä on naapurina jenkkien miehittämä Etelä-Korea, jossa tiettävästi ameríkkalaisjoukoilla on ydinaseita.

Ilman vahvaa omaa armeijaa Pohjois-Korea olisi miehitetty jo ajat sitten.

Pohjois-Korea on pieni kehitysmaa, mutta heillä on ominaisuus, joka pelottaa kaikkia imperialistisia voimia maailmalla.

Korealaiset haluavat päättää itse omista asioistaan. Heidän pelottelunsa ei ole onnistunut edes maailmanpoliisiksi itsensä nimittäneiltä jenkeiltä.

Pohjois-Korea on esimerkkinä muille kolmannen maailman maille, ja se eniten pelottaa jenkkejä. Ei ole pakko alistua – se on viesti maailman sorretuille kansoille.

Olen kysellyt asiantuntijoilta, onko Israel kehittänyt luomuydinaseen. Israelin ydinaseesta ei länsimaissa tunnuta olevan huolissaan, vaikka pitäisi.

En ole myöskään saanut vastausta, miksi Krimin ”miehitys” on pakotteiden kohteena.

Turkki on miehittänyt Kyproksen pohjoisosaa 1974 alkaen, kuitenkaan ei esitetä mitään pakotteita Turkkia vastaan. Israel puolestaan on vuosikymmeniä miehittänyt osaa Syyriasta, Itä-Jerusalemia ja Länsirantaa. Milloin alkavat pakotteet?

Pakotteista oli jo puhetta. EU:n osana epäitsenäisen Suomenkin on osallistuttava Venäjän vastaisiin pakotteisiin. Kertoisiko joku, paljonko Venäjän vastaiset pakotteet ovat tulleet maksamaan Suomen maanviljelijöille ja karjatilallisille? Epäilen hinnan olevan niin suuri, ettei sitä uskalleta kertoa.

Puolue ja lehdistötuki aiheuttavat myös sensuuria. Puoluelehdet eivät uskalla kertoa tapahtumista oikeilla nimillä. Saattaisi joku puoluesatraappi loukkaantua ja tuki evättäisiin.

Ihmettelen myös jatkuvaa ruikutusta ns. suomettumisesta. Suomen ja Neuvostoliiton johtajilla oli asialliset ja hyvät keskinäiset suhteet, kauppa kävi. Suomettuminen oli kovin vähäistä verrattuna nykyiseen lännen nuolemiseen ja nöyristelyyn, joka on säälittävää.

Yhdysvaltojen aseteollisuutta pitää tukea miljardeilla välittämättä, saavatko Suomen lapset koulutusta ja vanhukset hoitoa ja leipää.

Reino Welling

eläkeläinen

Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.